Bayram ikramiyesi ve 9 gün tatil...

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı tartışılırken emekliye verilecek 1.000 liralık ikramiye piyasayı canlandıracak.

Haberler 23.07.2019 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu yl emekli ikramiyelerinin de pozitif etkisiyle Kurban Bayramnda piyasa canlanacak. Pazarda olumas beklenen 25 milyar liralk cironun 12 milyar liras kurban kesimlerinden gelecek. Kurban Bayram tatilinin 9 güne çkarlp çkarlmayaca tartlrken emekliye verilecek 1.000 liralk ikramiye piyasay canlandracak. 5-9 Austos arasnda verilmesi beklenen ikramiyeler, emeklinin cebine girince, kurban alverilerinden hazr giyime, gdadan tuzime kadar yaklak 200 kadar sektör canlanacak. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Bakan Bendevi Palandöken, Türkiyede Kurban Bayram nedeniyle 25 milyar liralk bir ciro yaratlacan söyledi. Yeme-içmeden tekstile, turizmden perakendeye kadar hemen hemen bütün sektörlerin bu hareketten pozitif anlamda yararlanacan ifade eden Palandöken, Geçen yla göre bu yl cirolarda yüzde 20nin üzerinde bir art beklentimiz var. Emekli ikramiyesi piyasaya dönecek ancak biz 9 günlük tatili uzun buluyoruz. Turizm beldelerine yarasa da dier illerdeki esnaf negatif etkiler dedi.

ç TURZM CROYU ARTIRIR

Birlemi Markalar Dernei Bakan Sinan Öncel ise, uzun tatil dönemlerinin büyükehirlerdeki baz maazalarda cirolar düürdüünü ancak bu aç tatil beldelerindeki maaza cirolaryla kapattklarn söyledi. Turist harcamalarnda geçen yla göre yüzde 100 orannda bir art olduunu dile getiren Öncel, Bayram iç turizmi hareketlendirdii için markalarmzn bayram cirolarnn da yüksek olacan öngörüyoruz ifadelerini kulland.

12 MLYAR LRAYI GÖRÜRÜZ

Türkiye Krmz Et Üreticileri Merkez Birlii Bakan Bülent Tunç ise, geçen yl pazara çkan kurbanlklarn yüzde 95inin kesildiini belirtti ve kalann da Et ve Süt Kurumu tarafndan alndn söyledi. Tunç, Geçen yl 10 milyar lirann üzerinde sat yapld. Bu yl da 12 milyar liralk sat öngörüyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git