Bayram sonrası 50 bin küçükbaş dağıtımı başlıyor

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik: "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 100 günlük eylem planı çerçevesinde verilecek 50 bin küçükbaşın dağıtımına Kurban Bayramı sonrası başlayacağız"

Haberler 19.08.2018 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Damzlk Koyun Keçi Yetitiricileri Merkez Birlii (TÜDKYEB) Genel Bakan Nihat çelik, Cumhurbakanmzn açklad 100 günlük eylem plan çerçevesinde verilecek 50 bin küçükban datmna Kurban Bayram sonras balamak istiyoruz. dedi.

çelik, Tarm letmeleri (TGEM) Genel Müdürlüünce yürütülen Hayvancl Gelitirme Projesine ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatlaryla krsala dönüün salanmas ve küçük aile iletmelerini destekleme amacyla 500 bin ba koyun datm projesinin 1 yl önce hayata geçirildiini hatrlatan çelik, proje için yaklak 120 bin kiinin bavurduunu, 5 bininin projeden faydalanmaya hak kazandn söyledi.

Projeden faydalanmaya hak kazanan yetitiricilerin, bankalarn teminat artlarn da yerine getirmesi gerektiini ifade eden çelik, hayvanlarn TÜDKYEBten tedarik edileceini anlatt.

50 bin küçükba datm balyor

çelik, TGEM ile ön protokol imzaladklarn belirterek, Devletimizin bu görevi bize vermesi büyük bir onurdur. Cumhurbakanmzn açklad 100 günlük eylem plan çerçevesinde verilecek 50 bin hayvann datmna Kurban Bayram sonras balayacaz. Bu eylem plan kapsamnda en az 50 bin hayvan hak edenlere teslim edeceiz. diye konutu.

Hayvan datm konusunda belli bir il snrlamas olmadna iaret eden çelik, tüm illerde merkez birliklerinin imkanlar dorultusunda datmn gerçekletirileceini aktard.

Nihat çelik, datmn kendileri için büyük bir snav olacan belirterek, çiftçiye destek çerçevesinde verilen hayvan gebe olmal. Vereceimiz hayvanlar anaç, 1530 ay arasndadr ve gebe olacak. Eer kuzu verilirse, belli bir olgunlua gelene kadar maliyeti çok olur, çiftçi zarar görür. Anaç koyun verirsek çiftçimiz ilk aamada kuzusunu satarak masraflarn öder ve iine yatrm yapmaya balar. Bu admlar ülkemizdeki krmz et stokunun artmasna destek verir. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git