Bayram tatili için otobüs biletleri tükendi

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla özellikle tatil yörelerine yönelik otobüs biletleri tükendi. Bayram süresince 10 milyondan fazla yolcu hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 10 bin ek sefer düzenleyecek.

Haberler 18.05.2019 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Bakan ve TOBB Karayolu Yolcu Tamacl Sektör Meclisi Bakan Mustafa Yldrm, AA muhabirine yapt açklamada, Ramazan Bayram tatilinin 9 güne çkarlmasnn otobüs firmalarndaki hareketlilii artrdn belirtti. Bayram tatili dolaysyla yolculuklarn 29 Mays itibaryla younlaacana dikkati çeken Yldrm, bu döneme ilikin biletlerin tükendiini söyledi.

Özellikle tatil yörelerine otobüs biletlerinin gidi dönü alnmas önerisinde bulunan Yldrm, Ulatrma ve Altyap Bakanlnn ehirler aras otobüs firmalarna, Ramazan Bayram tatil süresince B2 ve D2 belgelerine kaytl otobüsleri kullanma izni vermesiyle 10 bin ek sefer konulacan bildirdi.

Tatil yörelerine yönelik otobüs seferlerine talebin arttn vurgulayan Yldrm, Ayn zamanda bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenler de bulunuyor. Bu bayram, Türkiyenin her yerine youn talep alyoruz. diye konutu.

Yldrm, bayram tatilinin hemen arkasndan okullarn bir hafta daha devam etmesi dolaysyla dönülerin olacan belirterek, 23 Haziran seçimleri nedeniyle de stanbuldaki seyahatlerin 3 parça eklinde olmasnn beklendiini kaydetti.

Korsan bilet uyars

Yldrm, Türkiye genelinde 343 otobüs firmasnn 7 bin 600 otobüsle hizmet verdiine iaret ederek, normal günlerde 22 bin olan otobüs sefer saysnn bayram ve tatil dönemi gibi özel günlerde 27 bine kadar çktn anlatt.

Vatandalarn, 9 günlük Ramazan Bayram tatilini de frsat bildiklerini belirten Yldrm, Tatil süresince günlük 800-850 bin, 9 günlük bayram tatilini de içine alan 12 günlük süre içinde yaklak 10 milyon yolcuya hizmet vereceiz. Tatil süresince 10 bin ek seferle 450 bin yolcu daha tanmasn hedefliyoruz. ifadesini kulland.

Bilet almay düünenlerin acele etmesini isteyen Yldrm, korsan bilet konusunda da uyarlarda bulundu.

Vatandalarmz sadece otogarlardan kalkan otobüslerin firmalarndan bilet alsn. diyen Yldrm, maduriyet yaanmamas için kayt altnda olmayan tatlara binilmemesi gerektiini vurgulad.

Mustafa Yldrm, bayram dolaysyla otobüs bilet fiyatlarnda art söz konusu olmadna iaret ederek, ancak normal zamanda uygulanan yüzde 10luk indirimin bayram tatili gibi dönemlerde uygulanmadnn altn çizdi.

Ana Sayfaya Git