Bayramda 19 milyon kişi yollara düşecek

Okul tatilinin hemen ardından gelen bayrama bilet yetişmiyor. Bayramda uçak, otobüs ve trenle toplam 19 milyon kişi yolculuk yapacak. Sektörde 2 milyar TL’lik hacim oluşacak.

Haberler 11.06.2017 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Youn k sezonu, erken rezervasyonun getirdii satn alma alkanl ve okullarn tatile girmesiyle birlikte bu yl Ramazan bayram için otobüs biletleri erken bitti. Uçak biletlerinin de yüzde 90nn satld belirtilirken, yolcu talebinin devam ettii vurgulanyor. Youn talep karsnda otobüs firmalar ek seferler çkarmaya hazrlanyor. ehirleraras otobüslerle 12 milyon kiinin seyahate çkaca bayramda 6.5 milyon kii uçak, 600 bin kii de trenle yolculuk yapacak. Toplam 19 milyon kiinin yolculuk yapaca bayramda, ulatrma sektöründe 2 milyar TLlik hacim oluacak.

2 MLYON KLK EK SEFER

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Bakan Mustafa Yldrm, bu bayramda önceki yllara oranla daha büyük bir younluk olduunu söyledi. Yldrm, 20- 24 Haziran arasnda biletlerin yüzde 100ü, okullarn tatile girdii 16-20 Haziran tarihlerinde ise yüzde 90 satld. Uçaklarda da durum benzer bir seyir gösteriyor dedi.

Ulatrma Bakanlnn, D2 ve B2 belgeli araçlara bayram süresince tarifeli sefer yapmalar için izin verdiini belirten Yldrm, bayram haftasnda 2 milyon kiilik ek sefer yaplacan kaydetti. Otobüs biletlerinin yüzde 65inin tatil yörelerine satldn aktaran Yldrm, ç turizmi hareketlendirmek için yaplan kampanyalar ciddi sonuç veriyor ifadelerini kulland.

10 NUMARA DENETM

Youn dönemlerde otobüslerin yakt daha ucuza mal etmek için 10 numara ya kullanmas, Bu bayram için yeterli denetim yapld m? sorusunu akllara getirdi. 10 numara ya konusunda, Ulatrma ve Enerji Bakanlklarnn özellikle son 1 yldr çok sk denetim yaptn belirten Yldrm, Tamamen bitti demek imknsz ancak yüzde 90 orannda azalma var dedi. 10 numara ya kullanmnda cezalarn da artrldn belirten Yldrm, Tutuklamann yan sra para cezalar da artt. Firmalar da iç denetimlerini artrd eklinde konutu.

TATL çN SEFERLER YÜZDE 50 ARTACAK

Younluun bayram sonrasnda da devam edeceini anlatan Yldrm, Özellikle Ege ve Akdenizdeki tatil yörelerine youn büyük ilgi var. Buralara yönelik otobüs seferlerini austos sonuna kadar yüzde 50 orannda artracaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git