Bayramda otobüsle seyahat edeceklere önemli uyarı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde şehirlerarası otobüsle yolculuk edecek olanları uyardı. Palandöken, biletin üzerine isim, soyisim, TC numarası ve koltuk numarasının yazılmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 28.05.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yolculukta can ve mal güvenlii için ferdi koltuk sigortasnn önemine dikkati çeken TESK Genel Bakan Bendevi Palandöken, Dokuz günlük Ramazan Bayram tatilinde ehirleraras yolculuk yapacak olan vatandalar otobüs bileti alrken biletin üzerine isim, soy isim, koltuk numaras ve TC numarasn yazdrmal. Ferdi koltuk sigortasndan yararlanmak için otobüs biletlerinin üzerindeki bilgiler kesinlikle unutulmamal dedi.

BLETLERE SM SOY SM VE TC YAZDIRMAK BÜYÜK ÖNEM TAIYOR

Ramazan Bayram tatiline otobüsle çkacak vatandalara uyarda bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkrlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, Ramazan Bayram tatilini deerlendirmek isteyen vatandalar memleketlerine ve tatil bölgelerine gitmek için imdiden program yapmaya balad. Vatandalarmz tatil planlarn yaparken otobüs biletlerini güvenilir firmalardan almay ve bilet üzerine isimlerini ve TC numaralarn yazdrmay unutmamal. çünkü baz vatandalarmz ailecek çkacaklar tatiller için otobüs bileti alrken anne, baba ve çocuklarn biletlerini tek bir isim üzerinden yazdryor. Ancak olas bir kaza durumunda kiinin tannmas ve güvenlik kontrollerinde emniyet güçlerinin iinin kolaylatrlmas gibi konularda bilet üzerinde kiinin T.C kimlik numaras ile isminin ve soy isminin yazlmas çok büyük önem tamaktadr eklinde konutu.

CAN VE MAL GÜVENL çN FERD KOLTUK SGORTASI ART

Herkesin otobüs biletinin kendi adna yazdrlmas gerektiini söyleyen Palandöken, Öte yandan otobüs firmalar da birden fazla bilet alacak olan kiinin ismini tüm biletlere yazarak ilem yapabiliyor. Fakat bu durum otobüs firmalar açsndan da güvensiz bir uygulama haline gelmektedir. Firmalar da yolcular da kendi güvenlikleri için bu konuyu hassasiyetle takip etmelidir. Ayrca yolculuklarda zorunlu olan ferdi koltuk sigortasnn yaplabilmesi için alnan her bilette kimlik bilgilerinin eksiksiz yazlmas gerekmektedir. Seyahat eden yolcularn ferdi koltuk sigortalarnn yaplp yaplmad bu noktada çok önemlidir. Ferdi koltuk sigortas, yolculuun sonuna kadar meydana gelen kaza, ölüm, yaralanmalara kar yolcuyu sigortalayan poliçelerdir. Bayram tatili gibi youn trafiin yaand bir dönemde kendi güvenliinizi korumann en önemli yolu bu sigortann yaplmasdr diye konutu.

Ana Sayfaya Git