Bayramlığa bakan yok!

Bayram öncesi yoğunluk yaşanan bu işletmelerde uzun bir süredir Coronavirus (Covid-19) salgınından dolayı hareketsizlik günler yaşanıyordu.

Haberler 20.05.2020 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kabine Toplants sonrasnda Cumhurbakan Erdoann, Ramazan Bayramnda 81 ilde sokaa çkma yasa açklamas, bayram öncesi salgn krizini telafi etmeye hazrlanan esnaf olumsuz etkileyecek.

Önceki gün Cumhurbakan Recep Tayip Erdoan liderliinde videokonferans yoluyla 8incisi gerçekletirilen Kabine Toplants sonrasnda, 23-26 Mays tarihleri arasnda yaplacak Ramazan Bayram için 81 ilimizde sokaa çkma yasa ilan edildi.

Hal böyle olunca bayram öncesi youn i yapan birçok sektör alnan bu karardan olumsuz etkilendi.

Bayram öncesi youn bir mesai içine giren birçok sektör bulunuyor. Bu sektörlerin banda giyim, ayakkab, tatlc ve bayram ekeri-lokum satan iletmeler geliyor.

Bayram öncesi younluk yaanan bu iletmelerde uzun bir süredir Coronavirus (Covid-19) salgnndan dolay hareketsizlik günler yaanyordu.

Alnan son karar, Ramazan Bayramnda sokaa çkma yasa karar ile birlikte esnaf neredeyse i yapamaz hale geldi.

Bayram öncesi youn i yapan Diyarbakrl esnaf, önceki yllara oranla bu yl hem Covid-19 salgnndan dolay hem de dün açklanan 4 günlük bayram yasandan dolay çalamaz duruma geldiklerini söyledi.

Her bayram öncesi yaadklar younluktan dolay önemli hazrlklar yaptklarn belirten Diyarbakrl esnaf, alnan yasak karar ile birlikte yaptklar hazrlklarn çou ellerinde kalacan bundan dolay maduriyet yaayacaklarna dikkat çekti.

Maddi açdan olumsuz etkileneceklerini söyleyen Diyarbakrl esnaf, buna ramen en önemli temennileri, bir an önce dünyann Covid-19 salgnndan kurtulmas oldu.

YAPTIIMIZ BAYRAM HAZIRLII ÖYLE GÖRÜNÜYOR K ELMZDE KALACAK

Bayram öncesi yaanan younluktan dolay ciddi hazrlk yaptklarn belirten Reit Avc, Geçen bayramlarda tatl satmz neredeyse 3 bin tepsiydi. Bu bayram öncesi bu rakam bin 500 civarna dütü diyebiliriz. Tabi dün Cumhurbakannn açklad bayram yasa kararyla bu rakam çok daha düecek. Zaten hareketsizlik vard. Yasak da bizleri baya bir etkiledi. stediimiz sat yapamyoruz. Elimizde baklava dier tatllarmz yeterli sayda var. Hatta bu tatllar günlük taze bir ekilde geliyor. Ancak yasak olaca için vatandalar talep etmiyor. Bizler de geçen bayramlarda yaadmz younluktan dolay baya da bir hazrlk yapmtk. Ama yasaktan sonra öyle görünüyor ki hepsi elimizde kalacak. nallah bu virüs atlatlr da yaadmz sknt önemli deil. Rabbimizden tek dileimiz bu virüsün bir an önce bitmesidir. ifadelerini kulland.

Bayram öncesi youn i yapan sektörler açklanan yasak ile birlikte hareketsizlie büründü

BAYRAM YASAINDAN DOLAYI ELBSE ALMAYA çIKAN VATANDALAR KIYAFET ALMAKTAN VAZGEçECEK

Açklanan bayram yasandan sonra vatandalarn kyafet almaya çkmayacaklarn belirten Kemal Budak, Virüsten dolay zaten bayram öncesi i konusunda skntlarmz vard. Dün bayram yasa da gelince bu skntlar daha fazla olutu. Bayram yasandan dolay elbise almaya çkan vatandalar, bu durumdan dolay vazgeçecekler. Tabi sadece elbise konusunda bu durum yaanmayacak. Bayram öncesi youn geçen alveri sektörlerin tümünde geçerli olacak. Karardan önce dün azda olsa i yaparken bugün saat 11.00 olmu henüz siftah bile yapamadm. diye belirtti.

Covid-19 salgnndan dolay ilerin, gelen bayram yasa ile birlikte daha fazla düeceini belirten Budak, Geçen bayram biz yüzde 80 ile yüzde 90 oranlarnda i yaparken u an yüzde 30 ile 20lere dümü durumdayz. Hatta bu süreç ve yasak ile bu oran yüzde 5lere kadar dümesi bekleniyor. Örnein; daha önce bir müteriye 4-5 parça ürün satabiliyorken, u an belki akama kadar 6-7 parça ürün satamayacam. Tabi maddi yönden her ne kadar bir sknt çektiysek ayn ekilde manevi yönden de bu sknty yayoruz. Bundan dolay u an tek dileimiz ve isteimiz bu hastaln bir an önce bitmesidir. eklinde konutu.

Bayram öncesi youn i yapan sektörler açklanan yasak ile birlikte hareketsizlie büründü

GEçEN BAYRAMLARA NAZARAN BU YIL BAYRAM HAVASI MAALESEF YOK

Geçen bayramlarda yaanan younluun bu yl yaanmas durumunda röportaj verecek zamannn olmayacan belirten Bünyamin Ylmaz, Geçen bayramlara nazaran bu yl bayram havas maalesef yok. Eer geçen yllar gibi olsayd u an buralar çok youn olurdu. Sizinle kalabalktan dolay bu röportaj yapma zamanmz bile belki olmayabilirdi. Ancak maalesef bu yl bayram havas hiç yok. Bizler de bayram var önümüzde diye bir hazrlk yaptk. Tezghta gördüünüz gibi kilolarca bayram ekeri hazrl yaptk. Fakat bayramda yasak olacak haberi ile beklediimiz neticeyi alamadk. Önceleri buralarn ve çarnn atmosferi çok youn olurdu. ne atsan yere dümeyecek hale gelirdi. Ancak u an gördüünüz gibi çok sakin. ifadelerini kulland.

Bayram öncesi youn i yapan sektörler açklanan yasak ile birlikte hareketsizlie büründü Bayram öncesi youn i yapan sektörler açklanan yasak ile birlikte hareketsizlie büründü

CUMHURBAKANININ AçIKLADII YASAK KARARI SONRASI KMSE TATLI ALIVERNE PEK çIKMAZ

Açklanan bayram yasandan sonra vatandalarn bayram alveriine çkmayacan belirten Kadri Kakç, Coronavirus (Covid-19) virüsünden dolay ister istemez genel olarak bir durgunluk vard. ehir giri-çklar olduu vakitler de bizdeki durgunluu etkiledi. Bunun üzerine dün Cumhurbakan Recep Tayip Erdoann açklad bayram yasandan sonra vatandalar ne alverie çkar ne de tatl alveriine çkar. Bu durumdan dolay ilerimiz çok durgunlat. Tabi önümüz nallah bu saatten sonra aydnlk olur. Birçok sektörde olduu gibi bizim iimizde de iler iyi gitmiyor. dedi.

Normal artlarda tatl sektöründe bayrama bir ay kala younluk baladn belirten Kakç, ancak bu yl bu younluu yaamadklarn söyledi.

Kakç, sözlerine öyle devam etti:

Normal standartlarda tatlclarn ileri ve younluklar bayrama bir aya kala balar. Arafe gününün gecesine kadar younlua tatl yetitirmede zorluk çekilir. Ama bu bayrama baknca 5-6 alt gün kalmasna ramen herhangi bir hareketlilik yok. lk defa hayatmzda bayram yaamayacaz. nallah bu hastalk en ksa sürede biter de varsn bir bayram daha yaamayalm. temennisinde bulundu.

Bayram öncesi youn i yapan sektörler açklanan yasak ile birlikte hareketsizlie büründü Bayram öncesi youn i yapan sektörler açklanan yasak ile birlikte hareketsizlie büründü

TATLI SEKTÖRÜ OLARAK DÜN AçIKLANAN BAYRAM YASAI KARARI LE DURMA NOKTASINA GELDK

Önceki bayramlara oranla bu yl ilerinin 3te bir orannda dütüünü belirten Mustafa Erdoan, Geçen yllarda 3 bin tepsi tatl satarken bu yl Coronavirusten dolay bin tepsiye neredeyse dütük. Son açklanan 4 günlük bayram yasandan dolay daha fazla düüü bekliyoruz. Baktmzda bu yl bayram havas hiç yok. Kimseyi darda göremiyorsunuz. Tatl sektörü olarak dün açklanan bayram yasa karar ile durma noktasna geldik. çünkü ne tatlya talep eden ne de darya çkan insanlar var. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git