BDDK'dan kredi kartı asgari ödeme oranlarında değişiklik

BDDK, banka kartları ve kredi kartları hakkındaki yönetmeliğinde değişikliğe giderken, daha önce limiti 15 bin lira üzerinde bulunan kredi kartlarının yüzde 35 ve 40 olan asgari ödeme oranlarını yüzde 30'a düşürdü.

Haberler 14.06.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bankaclk Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) Banka Kartlar ve Kredi Kartlar Hakknda Yönetmeliinde yapt deiiklikler, Resmi Gazetenin dünkü saysnda yaymlanarak yürürlüe girdi.

Deiiklikler kapsamnda, kredi kart sözleme artlar dorultusunda ödenmesi gereken asgari tutarn belirlendii maddelerde düzenlemeye gidildi. Düzenleme ile daha önce limiti 15 bin lira üzerinde bulunan kredi kartlarnn yüzde 35 ve 40 olan asgari ödeme oranlar yüzde 30a düürüldü.

KRED KARTI ASGAR ÖDEME

Buna göre, ödenmesi gereken asgari tutar, dönem borcunun yüzde 30undan ve yeni tahsis edilen kredi kartlarnda kullanm balangc tarihinden itibaren bir yllk sürenin dolmasna kadar dönem borcunun yüzde 40ndan aa olamayacak. Öte yandan banka, bu miktardan az olmamak üzere asgari ödeme tutarn belirleyebilecek.

Deiiklik yaplmadan önce, ilgili madde yönetmelikte u ekilde yer alyordu:

Ödenmesi gereken asgari tutar, kredi kart limiti 15 bin liraya kadar olan kredi kartlar hakknda dönem borcunun yüzde 30undan, kredi kart limiti 15 bin liradan 20 bin liraya kadar olan kredi kartlar hakknda dönem borcunun yüzde 35inden, kredi kart limiti 20 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlar hakknda dönem borcunun yüzde 40ndan ve yeni tahsis edilen kredi kartlarnda kullanm balangc tarihinden itibaren bir yllk sürenin dolmasna kadar dönem borcunun yüzde 40ndan aa olamayacak ve banka bu miktardan az olmamak üzere asgari ödeme tutarn belirleyebilecek.

Ana Sayfaya Git