BDDK'den sahte hesaplar ile ilgili açıklama

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK), sosyal medya platformlarında kurum logosu ve ismiyle oluşturulan sahte hesaplara itibar edilmemesi gerektiği bildirildi.

Haberler 16.12.2021 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

STANBUL - Bankaclk Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK), sosyal medya platformlarnda kurum logosu ve ismiyle oluturulan sahte hesaplara itibar edilmemesi gerektii bildirildi.

BDDKden yaplan açklamada, kurumun internet adresinin www.bddk.org.tr olduu ve herhangi bir mobil uygulamasnn bulunmad belirtildi.

Kurumdan yaplan açklamada unlar kaydedildi:

Kurumumuz hiçbir ekilde telefon, e-posta, internet sitesi veya baka ortamlarda kiisel bilgi talep etmemektedir. Bankaclk Düzenleme ve Denetleme Kurumunun resmi sosyal medya hesaplar, Twitter: https://twitter.com/BDDKResmi, Instagram: https://www.instagram.com/bddkresmi/, Linkedin: https://www.linkedin.com/company/bddkresmi/ adresleridir.

Kurumun Twitter adresinde de BDDK Bakan Mehmet Ali Akbenin konuya ilikin açklamasna yer verildi. Akben açklamasnda, Kurumsal iletiim kanallar üzerinden kamuoyunun doru ekilde bilgilendirilmesi amacyla açlan sosyal medya hesaplarmz dnda kurumumuz logosu ve ismiyle oluturulan sahte sosyal medya hesaplarna itibar edilmemesi önem arz etmektedir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git