Belediye ağaçları aşıladı

Diyarbakır’da 18 bin 842 meyve ağacı aşılandı

Haberler 11.07.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda ilçelerin krsal mahallelerindeki çiftçileri desteklemek amacyla ürün vermeyen 18 bin 842 meyve aacna 35 bin 439 göz as ile kalem as uygulad.

Diyarbakr Belediyesi Muhtarlk leri Daire Bakanl çermik, Lice, Kulp, Silvan, Bismil, çnar ve Ergani ilçelerinde çiftçileri desteklemek amacyla ürün vermeyen ceviz ile melengiç aaçlarnn fstk aacna dönütürülmesi için toplam 18 bin 842 aaca 35 bin 439 göz as ile kalem as uygulad. Kentin corafyasnn ceviz ve fstk yetitiriciliine uygun olmasn göz önünde bulunduran ekipler, mevsiminde alama ilemini gerçekletirdi. Tespit edilen alanlarda yürütülen çalmalarda ayrca çiftçilere kaliteli ceviz ile fstk yetitiricilii, aaç alama ve budanmalar konularnda eitimler verildi.

AAçLAR AILANDI

lçelerde Mart aylarnda yal ve genç olup ürün vermeyen ceviz aaçlarna yönelik çalma balatan Muhtarlk leri Daire Bakanl, tespiti yaplan 3 bin 596 ceviz aacna kalem as uygulad. Ayn uygulamay iyi cins olmayan ceviz aaçlarnda da yapan ekipler, daha önce saha çalmas sonucu belirlenen alanlarda 15 bin 246 melengiç aacnn Siirt ve Gaziantep fstna dönümesi için göz as uygulad. Melengiç aaçlarnn Siirt ve Gaziantep fstna dönüümü ilemi Mays aynda gerçekletirildi. Öte yandan melengiç aaçlarnn Siirt ve Gaziantep fstna dönümesi için uygulanan göz as çalmalar Temmuz aynda da sürdürülecek.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin, ilçe mahallelerinde ürün vermeyen aaçlar alamasyla birlikte ürün vermeye balayacak olan aaçlar çiftçilere ekonomik kazanç salayacak. Yaplan aaç as uygulamas nedeniyle çiftçiler, belediye yetkililerine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git