Belediyelerin kollektifliği

İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde vatandaşa hizmet, büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin de verdiği destekle ulaşıyor.

Haberler 26.10.2016 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Suruç Belediyesine görevlendirilen anlurfa Vali Yardmcs Tark Açkgöz, yllardr adeta hizmete susayan yaklak 100 bin nüfuslu Suruçu hak ettii hizmetle buluturmak için çevredeki belediyelerden de yardm alyor.

lçe genelinde sokak, cadde, park, bahçe ve okullarda yürütülen hummal temizlik çalmalarna bata anlurfa Büyükehir Belediyesi olmak üzere merkez ilçe konumundaki Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçe belediye bakanlklar da kendilerine gelen talepler dorultusunda destek veriyor. Belediyeler, adeta ikinci bir görev bölgesi gibi Suruça hizmet götürme yarna girdi.

Tark Açkgöz, AA muhabirine yapt açklamada, ilçede yaklak 45 gündür youn bir çalma yürüttüklerini söyledi.

Vatandaa hizmet noktasnda bata büyükehir ve merkez ilçe belediyelerinden ciddi anlamda destek aldklarn belirten Açkgöz, Büyükehir belediyemiz ve merkez ilçe belediyelerimizden çok destek aldk. Özellikle belediyelerimizin personel ve araç destekleri bizim buradaki ilemlerimizin hzl bir ekilde yürümesini salad. Ben ayrca belediyelerimize teekkür ediyorum. dedi.

- Temizlii merkez belediyeler yapyor

Haliliye Belediye Bakan Fevzi Demirkol da ksa süre önce görev deiiminin yaand Suruç ilçesine imkanlar ölçüsünde hizmet destei saladklarn söyledi.

Mobil atölye ve dezenfekte araçlaryla da ilçede çöp konteynerlerinin tamirlerini üstlendiklerini anlatan Demirkol, yerinde salanan hizmet sayesinde ilerin hzlandn vurgulad.

Suruçta görevlendirmenin yapld günden itibaren temizlik personeli ile hizmet verdiklerini ifade eden Demirkol, unlar söyledi:

Suruçun temizliini yapyoruz. Temizlik araçlarmz ve personellerimizi gönderdik. çeitli yeil alanlarn bordür talarn boyadk ibadethanelerin temizliini yapyoruz. Arazöz araçlarmzla cadde ve sokaklar ykyoruz. Suruçun da Haliliye gibi tertemiz olmasn istiyoruz. Görevlendirmenin yapld 11 Eylülden itibaren biz de belediye olarak orada çalyoruz. nsanlarmzn salkl bir ortamda yaamas için elimizden geleni yapyoruz.

Eyyübiye Belediye Bakan Mehmet Ekinci ise vatandan yllardr ihtiyaç duyduu hizmete seri bir ekilde ulaabilmesi için gayret gösterdiklerini belirtti.

Suruç Belediyesinin talepleri dorultusunda ilçeye teknik ve temizlik destei saladklarn vurgulayan Ekinci, Destekler verdik vermeye de devam ediyoruz. Amacmz ehir merkezindeki hizmetlerin aynsn tarada da dier kamu kurum ve kurulularnn ibirliiyle yapabilmektir. Temizlik personeli ve araç gereçler tahsis edilmi durumda talep edilmesi durumunda yine farkl desteklerde de bulunmaya devam edeceiz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git