Bendevi Palandöken: Bu zamlar ile esnaf sokakları aydınlanmaz

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik ve doğal gaz zamları ile ilgili "Bu zamların altından esnafımızın kalkması mümkün değil. Bu zamlar ile esnafın ışığı yanmaz, sokaklar aydınlanmaz çünkü vitrinin lambalarını söndürmek zorunda kalır" dedi.

Haberler 04.01.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TESK Genel Bakan Bendevi Palandöken, elektrik, doal gaz ve dier zamlarn bata esnaf ve sanatkarlar olmak üzere her kesimi olumsuz etkileyeceini söyledi.

SOKAKLARI AYDINLATMAZ

Aralk ay için açklanan enflasyon orannn yllk 36,08 artarak, beklentinin de üzerinde gerçekletiini ve son 19 yln en yüksek oran olarak kaytlara geçtiini vurgulayan Palandöken, Bununla birlikte yeni yla yüksek zamlarla girilmesi bata esnafmz olmak üzere tüm kesimleri olumsuz etkiledi. Zaten pandemide oldukça zor günler geçiren, BA-KURunu, vergisini ve i yerinin kirasn ödeyemeyerek zor günler geçiren esnafmzn, bu zamlarn altndan kalkmas mümkün deil. Bu zamlar ile esnafn yanmaz, sokaklar aydnlanmaz çünkü vitrinin lambalarn söndürmek zorunda kalr. Bunlarn olmamas için elektrik ve doal gazda esnafa özel tarife uygulanmal. Dolmu, taksi, kamyon ve minibüsler kontak açamaz, mara basamaz. Onun için ÖTV ve KDVde indirime gidilmeli diye konutu.

Ana Sayfaya Git