Benzine indirim geliyor!

Akaryakıt, petrol ve dolar kurunun aynı anda yükselmesi nedeniyle peş peşe gelen zamlarla karşı karşıya kaldı. Bir litre benzinin fiyatı, 5.5 TL’ye kadar yaklaştı.

Haberler 23.01.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son dönemde soluksuz artan akaryakt fiyatlarnda, geriye gidi sinyali gelmeye balad. Petrol sektörü uzmanlar, ham petrol ve kurda bir miktar geveme olduunu belirterek, Bugünkü veriler dikkate alndnda motorinde pazartesi günü indirim hesaplanyor. Motorini, benzin izleyecek dedi. Uzmanlar, indirim miktaryla ilgili soru üzerine, Motorinde 8-9 kuru olabilir. Benzinde de bu düzeyde belki bunun biraz üstünde indirim hesaplanyor dedi. Bu indirimle motorin stanbulda 4.60 liraya inmi olacak.

ABD ETKSYLE PETROL DÜER M?

Sektör temsilcileri, ABD Bakan Donald Trumpn petrol ve eyl gaz (kaya gaz) üretimini artraca yönündeki açklamalarna iaret ederek, ABDde petrol ve gaz üretiminin art, uluslararas piyasalarda fosil yaktlarn fiyatlarn dorudan etkileyecektir. Petrol sektörünü yakndan izleyen çevreler ve analistler, bu yl sonunda Brent petrolün varil fiyatnn 60 dolar düzeyine çkabilecei öngörüsünde bulunuyordu. ABDde üretim art, petrol fiyatlarnn dümesine yol açar. Fiyatlar, üretim artna bal olarak 50 dolarn altna inebilir dedi.

EN SON NDRM NE ZAMAN YAPILDI?

BENZN: 5 Kasm 2016, 8 kuru indirimle 4.76 liraya gerilemiti

MOTORN: 8 Kasm 2016, 5 kuru indirimle 4.09 liraya inmiti

Ana Sayfaya Git