Şimşek: BES için haksız, olumsuz kampanya hissediyorum

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, otomatik BES için şu ana kadar cayma hakkını kullananların yüzde 26 olduğunu açıkladı. Bunun yüksek bir rakam olduğunu söyleyen Şimşek, Maalesef otomatik BES'e ilişkin haksız, olumsuz bir kampanya hissediyorum dedi.

Haberler 18.02.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR

DYARBAKIR-Babakan Yardmcs Mehmet imek, otomatik Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) 12 ubat itibariyle 980 bin katlmc olduunu söyledi. Bakan imek, Bu iyi bir rakam. Toplanan fon yaklak 98 milyon lira civarnda. u ana kadar cayma hakkn kullananlar yüzde 26, oldukça yüksek bir rakam. Maalesef otomatik BESe ilikin haksz, olumsuz bir kampanya hissediyorum dedi.

Trafik sigortasyla ilgili de bilgi veren Mehmet imek, unlar söyledi:

HAKSIZLIK VAR

u anda yeni bir model üzerinde çalyoruz. Sistemin öyle bir eksiklii var, trafik sigortas zorunlu bir sigorta. Sizin kar tarafa vereceiniz zarar karlamak için düzenlenmi. Dolaysyla arabadan çok aslnda oförün sigortalandrlmas lzm. Arabanzn sigortas var, belki de hiç deneyimi olmayan bir oföre hadi al sür diyorsunuz. Primleri yükselten bu tür faktörler var. Hazineye söyledim, arkadalar çalyor. Sadece tatn deil sürücünün risklerini de dikkate alan bir sistem... Bu muhtemelen kaza ve zarar saysn azaltr, primleri aa çeker.

Ana Sayfaya Git