BESİ OSB MASADA!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkan Vekili Hikmet Güneş, Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyetine katılmaya yönelik meclis toplantısında görüşüleceği ve Besi OSB’nin sorunlarının çözümü konusunda yatırımcılarla bir araya geldi.

Haberler 17.09.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kaynak Gelitirme ve tirakler Dairesi Bakan Vekili Hikmet Güne, Tarma Dayal htisas Besi Organize Sanayi Bölgesi müteebbis heyetine katlmaya yönelik çalmalarn meclis toplantsnda görüülecek. Besi OSBnin sorunlarnn çözümü konusunda yatrmclarla bir araya gelen Büyükehir Belediyesi Kaynak Gelitirme ve tirakler Dairesi Bakan Vekili Hikmet Güne, Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolunun talimatlaryla bu ay belediye meclisinin gündemine Tarma Dayal htisas Besi Organize Sanayi Müteebbis heyetini katlma durumunu görüeceklerini söyledi.

BELEDYEDEN DESTEK

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kaynak Gelitirme ve tirakler Dairesinin Besi OSBnin müteebbis heyetine katlma süreci tamamlandnda büyükehir belediyesi olarak kendileri oradaki mevcut skntlarn çözümüne yönelik kurumsal desteklerini yatrmclara ve orada çalan yatrmclarna sunacaklarn belirten Bakan Vekili Güne, sözlerine öyle devam etti:

Besi Organize Sanayi Bölgesi, Diyarbakr için önemli bir proje. 2007 ylnda buras tüzel kiilik kazandktan sonra 186 hektarda bu proje uygulanmaya balad. Burada uan 80 besi parseli, 3 adette sanayi parseli bulunmakta. Tarm ve Orman Bakanl burann alt yapsyla alakal 22 milyon 200 bin Türk liras para harcad. Bizde bakanln ilgili kurulular olarak Tarm ve Krsal Kalkndrmay Destekleme Kurumu da (TKDK) burada 53 adet besi iletmesi ve 1 adet kesimhanenin inas noktasnda hibe destei salad. Bizim desteklediimiz bu projelerin toplam yatrm tutar 106,6 milyon Türk liras. Verdiimiz hibe tutarnda 45,1 milyon Türk liras tutarnda bir hibe destei saladk. TKDK olarak. Ayn zamanda orada hayvan gübresinden biyogaz elde eden güzel bir tesisimizde bulunmakta. Bu tesisimiz hayvan gübresinden elektrik enerjisi elde etmekte.

TESSN KAPASTES

Tesisin uan ki kapasitesi saate 2,4 megavat kapasitede bir elektrik üretimi söz konusu. leriki süreçlerde bu kapasitenin artrlmas söz konusu. Biz büyükehir belediyesi olarak burada söylediim mevcut yatrmlarn, bundan sonraki yaplacak tesislerin ihtiyaçlar olan alt yap olsun, üst yap olsun bütün süreçlerde katk sunacaz inallah. Hayvanclk anlamnda önemli bir proje, istihdam anlamnda önemli bir katk sunuyor. Tesisin yllk besi kapasitesi 32 bin besi kapasitesi burada mevcut. Ayn zamanda burada elde edilen et kapasitesi 15 bin ton civarnda. Buradaki yatrmlarn, tesislerin büyüklüü yaklak 600 milyon Türk liras civarnda bir ekonomik büyüklüe sahip. Yeni süreçte büyükehir belediyesi burann müteebbis heyetine katld zaman alt yapyla alakal, üst yapyla alakal bütün sorunlarn çözümünde biz katk sunacaz. Valimizin talimatlaryla biz bu süreci balattk.

Toplant, daha sonra basna kapal devam etti.

Ana Sayfaya Git