Besicilere destekler!

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletme yatırımlarının desteklenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

Haberler 22.05.2021 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükba ve küçükba hayvanclk iletmelerine yönelik yatrmlarn desteklenmesine ilikin Cumhurbakan Karar, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann imzasn tayan karar ile mevcut büyükba ve küçükba hayvanclk iletmelerinin altyaplarnn gelitirilmesi, hayvansal üretimde verimlilik ile kalitenin artrlmas ve buralarn modern hayvanclk iletmelerine dönütürülmesi için yaplacak yatrmlarn desteklenmesi amaçlanyor.

Buna göre, iletmesi en az bir yldr aktif olan, Tarm ve Orman Bakanl kayt sistemlerine kaytl gerçek ve tüzel kii yetitiricilere, büyükba için en az 10 ba ve en fazla 50 ba, küçükba için ise en az 100 ba ve en fazla 300 ba anaç kapasiteli yeni ahr ve al yapm, kapasite artrm veya rehabilitasyonu, hayvan barna amaçl çadr alm ile makine alet ve ekipman almlar için hibe destei verilecek.

Hibe program bu yl için uygulanacak.

BELRL YATIRIMLARA YÜZDE 50 HBE

Destek kapsamnda, konusu yeni ahr ve al yapm, kapasite artrm veya rehabilitasyonu, hayvan barna amaçl çadr alm ile makine alet ve ekipman alm olan yatrmlara yüzde 50 orannda hibe verilecek.

Bavurular onaylanan gerçek ve tüzel kii yatrmclar, yatrm konularnn her birinden bir defa yararlanabilecek. Yatrm tutarnn desteklenmeye esas üst snr ise Tarm ve Orman Bakanlnca belirlenecek. Yatrm tutarnn üst snrn aan ksm ise ayni/nakdi katk olarak yatrmc tarafndan karlanacak.

Uygulanacak hibelerden, projesi onaylanan ve belirtilen süre içinde yatrmn tamamlayanlar yararlanabilecek. Bakanlk, bölgesel gelimilik farkllklarn dikkate alarak bavuru artlarn belirleyecek ve bavurular onaylayacak.

ÖDEMELER

Karar uyarnca yaplacak ödemeler, genel bütçeden Tarm ve Orman Bakanlna tahsis edilen Hayvancln Gelitirilmesi Programnda yer alan sermaye transferleri ödeneinden karlanacak.

Ödemeler, Ziraat Bankas araclyla yaplacak. Kararn uygulanmas dolaysyla bankaya destekleme tutarnn yüzde 0,2si hizmet komisyonu olarak ödenecek.

Hibe desteklemelerinden kamu kurum ve kurulular ile ortaklklar yararlanamayacak.

Destekleme ödemelerinden, idari hata sonucu düzenlenen belgelerle yaplan ödemeler hariç, haksz yere yararland tespit edilen yetitiriciler, 5 yl süreyle hiçbir destekleme programndan yararlandrlmayacak.

Ana Sayfaya Git