Besicilere devlet destekli 200 süt sağım makinesi dağıtıldı

Muş İl Özel İdaresi ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği iş birliğinde yürütülen “soğut zincir süt” projesi kapsamında 17 köyde kurulan süt toplama ünitelerine sütünü teslim eden 200 besiciye yüzde 50 devlet destekli süt sağım makinesi dağıtıldı.

Haberler 02.09.2020 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta 17 köyde balatlan souk zincir süt projesi kapsamnda sütlerini süt toplama ünitelerine teslim eden besicilere yüzde 50 hibe destei ile süt sam makineleri teslim edildi. l Özel daresi Saha Amirlii bahçesinde datm yaplan süt sam makineleri, besicilerin yüzünü güldürdü. Sütlerini daha hijyen ve kolay yöntemle samann mutluluunu yaayacak olan besiciler, imza karlnda aldklar makinelerini araçlarna yükleyerek köylerinin yolunu tuttu.

Datm yaplan makinelerle ilgili bilgi veren proje koordinatörü Ayhan Özyurt, süt sam makinelerinin hayvancl gelitirme kapsamnda Mu Valilii Özel daresi üzerinden yüzde 50 hibe ile çiftçilere datldn söyledi. Makine datmnn Mu merkeze bal 17 köyde kurulan souk zincir sütün bir enstrüman olduunu aktaran Özyurt, Souk sütün kaliteli, hijyenik ve salkl bir ekilde aktarlmas esastr. 17 köyde süt üretimi yapan üreticilerimize süt sam makinelerinin datmn yaptk. Önümüzdeki süreçte bunun daha gelitirilmesi, farkl enstrümanlarn devreye girmesi, Mu sütünün sanayiye aktarlmas noktasndaki gelimeleri nasl salanacaksa o tür enstrümanlar devreye girecektir. limiz için, bölgemiz için, çiftçilerimiz için hayrl olmasn diliyorum dedi.

Süt sam makinesini teslim alan besicilerden smail Biter, Mu Damzlk Sr Yetitiricilii ve l Özel daresinin yüzde 50 hibeyle vermi olduu süt sam makinesini teslim aldn söyledi. 35 büyükba hayvannn olduunu anlatan Biter, nallah bundan sonra daha hijyenik, daha temiz bir ekilde sütümüzü temiz alacaz. Allah devletimizden raz olsun diyoruz. Bütün çiftçilerimize hayrl olsun diye konutu.

Ana Sayfaya Git