'Beyaz altın' hasadı

Türkiye'nin toplam pamuk üretiminde önemli bir paya sahip olan Şanlıurfa'da, "beyaz altın" olarak nitelendirilen pamuğun hasadına başlandı.

Haberler 28.09.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede üretilen pamuun yaklak yüzde 50sinin karland anlurfada, beyaz altn olarak nitelendirilen pamuun hasadna baland. Türkiyenin önemli tarmsal üretim merkezlerinden anlurfada, GAP Eylem Plan ile sulanabilen arazilerin artmasna paralel olarak pamuk üretiminde de önemli bir art yaand. Bu kapsamda salad avantajlarla Türkiyenin dünya genelinde tekstilde söz sahibi olmasna katk sunan pamukta yeni hasat dönemi balad. çiftçi Mustafa Budak, içilerin elle toplad pamuun veriminin bu yl iyi olduunu belirterek henüz belirlenmeyen pamuun fiyatnn ise yüksek olmasn beklediklerini aktard.

BEYAZ ALTIN HASADI

Haliliye ilçe krsalnda 15 yldr çiftçilik yapan Mustafa Budak, 2020 ylnn hasadna baland. Allaha ükürler olsun verimler bu yl iyidir. Fiyatlar henüz belli deil, inallah fiyatlar da iyi olur. Baladk Allahn izniyle inallah iyi olacak. çiler elle toplama ilemini yapyor. Bu pamuu erken ektiimiz için hasadna da erken balad. Bu yl hastalk olmad için verim de iyi oldu dedi.

Pamuk hasadn yapan tarm içileri, sabahn erken saatlerinden itibaren tarlaya geldiklerini, günein altnda günlük 50 lira yevmiye çalarak aile bütçelerine katkda bulunduklarn ifade etti.

Ekim alan her yl genileyen pamuk; lifiyle, tekstile, çiidiyle ya sanayisine, küspesiyle de hayvanclk sektörüne ham madde salamas dolaysyla bölgede stratejik ürünlerin banda geliyor.

Ana Sayfaya Git