İhtiyaç sahiplerine yapılacak 1000 liralık yardımın tarihi belli oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un açıkladığı ihtiyaç sahiplerine verilecek 1000 liranın hesaplara geçme tarihi açıklandı.

Haberler 01.04.2020 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

htiyaç sahibi olacaklara verilecek olan 1000 lirann ödeme tarihleri belli oldu.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl ödemelere ilikin u bilgiyi verdi:

- 3294 sayl Sosyal Yardmlama ve Dayanmay Tevik Kanunu veya

- 2022 sayl 65 Yan Doldurmu Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandalarna Aylk Balanmas Hakknda Kanun

Kimlere ödeme olacak

Bu Kanunlar kapsamnda halihazrda düzenli merkezi sosyal yardm (Yal Ayl, Engelli Ayl, Engelli Yakn Ayl, Silikozis Ayl, Ei Vefat Etmi Kadnlara Yönelik Düzenli Nakit Yardm, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardm, Öksüz Yetim Yardm, Muhtaç Asker çocuu Yardm, artl Eitim Yardm, artl Salk Yardm, çoklu Doum Yardm, Psiko-Sosyal ve Mali Kayp Yaayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarna Yönelik Düzenli Nakdi Yardm Program) alan hanelere herhangi bir bavuruya gerek olmakszn Ekonomik stikrar Kalkan Paketi Destek Program kapsamnda 1.000 TL ödeme yaplacaktr.

Ödeme Tarihleri

Doum ylnn son rakam 0 ve 5 olanlar 1 Nisanda,

1 ve 6 olanlar 2sinde

2 ve 7 olanlar 3ünde

3 ve 8 olanlar 4ünde

4 ve 9 olanlar 5inde

PTTdan alabilecekler

PTT Aden yaplan açklamaya göre, ihtiyaç sahibi ailelere verilecek destek kapsamndaki ödemeler için takvim hazrland.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn koordinesinde yürütülen çalmalarla 1000er liralk ödeme, 2 milyon ihtiyaç sahibi aileye PTT araclyla ulaacak. PTT i yerlerinden ve ATMlerinden yaplacak ödemelerin tarihleri, ihtiyaç sahibinin doum ylnn son rakamna göre belirlendi. Doum ylnn son rakam 0 ve 5 olanlar 1 Nisanda, 1 ve 6 olanlar 2 Nisanda, 2 ve 7 olanlar 3 Nisanda, 3 ve 8 olanlar 4 Nisanda, 4 ve 9 olanlar 5 Nisanda ödemelerini alacak.

yerlerindeki younluun önüne geçebilmek amacyla Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl ile yaplan görümeler sonucu 2022 sayl Kanun kapsamndaki yardm ödemeleri öne çekilerek, isizlik ödenekleri ile ayn döneme denk gelmemesi saland. Bu kapsamda, irkette hesab bulunan isizlik ödenei almaya hak kazanm müterilerin söz konusu ödenei 5 Nisandan itibaren hesaplarna yatrlacak.

3 bin liraya çkarld

Müterilerin ve çalanlarn saln korumak amacyla virüsün yaylmamas için sosyal temasn en aza indirilmesine özel önem veriliyor. Bu kapsamda vatandalarn kamu kurum ve kurulularnn verdii olaanüstü mücadeleye katlarak kurallara uymas gerekiyor.

lemlerini internet ya da ATMden yapamayan vatandalar, kontrollü bir ekilde PTT i yerlerinde misafir ediliyor. Buralarda sosyal mesafe kuralna uygun olarak, gielerde görevli personel saysnn en fazla iki katna kadar müteri srayla i yerlerine alnarak ilemler yaplyor. Ayrca ubelerde oluabilecek younluu azaltmak amacyla ATMlerden ücretsiz günlük para çekme limiti 3 bin liraya yükseltildi.

Kovid-19un Türkiyede görüldüü ilk günden bu yana PTT gerekli tedbirleri alrken, irketin i yerlerinde, datm ve servis araçlarnda, müterilerin temas edebilecei alanlarda Salk Bakanlnn talimatlar dorultusunda dezenfeksiyon çalmalar yaplyor. Böylece, düzenli admlarla müterilerin ve personelin sal korunmaya çallyor.

Ana Sayfaya Git