Bingöl'de ilaç fabrikasının temeli atıldı

BİNGÖL Organize Sanayi Bölgesi'nde bir ilaç firması tarafından 83 milyon liraya mal olacak ilaç fabrikasının temeli Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun tarafından atıldı.

Haberler 01.04.2017 - 23:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Organize Sanayi Bölgesinde bir ilaç firmas tarafndan yl sonunda hizmete açlmas hedeflenen ilaç fabrikasnn temel atma törenine, Ak Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz, Kalknma Bakan Yardmcs Yusuf Cokun, Ak Parti Milletvekili Enver Fehmiolu, Vali Yavuz Selim Köger, Belediye Bakan Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Ylmaz çapak, kurum amirleri ve vatandalarn katmlyla yapld.

LAç FABRKASI

160 kiinin istihdam edilecei ve 83 milyon liraya mal olacak fabrikann kente kazandrlmasnn önemine deinen Vali Yavuz Selim Köger, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan toplamda 47 parsellik alann sadece 7 parselinin bo olduunu belirterek, ilaç fabrikasn kuran firma yetkililerine teekkür etti.

Ak Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz ise, Bingöl Organize Sanayinin iyi yerlere gelmesi için youn çalmalarn olduunu ifade ederek, Bingöl Organize Sanayi Bölgesini 10 yl önce ilk aday olduum zaman gezmitim. Buralarn normal bir tarladan hiçbir fark yoktu. Her taraf kurumu, dökülmü, derme çatma bir yer haline gelmiti. O tarihte birçok eksik tespit ettik. O dönemin milletvekili arkadalarmz ile birlikte bakanlarmzla, ilgililerle görümeler yaptk ve çok ilave yatrmlarla suyunu getirmekten tutun, yolunu yapmaya altyapya ilikin çalmalara kadar yeni ilave yatrmlar yaptk. Yatrmclarmz da gelip yatrm yapmaya baladlar. Organize Sanayi Bölgesi çok daha iyi yerlere gelecek. çok daha iyi bir bölge olacak. Fazla yerimiz de kalmad. Talep edenlere fazla yer gösteremiyoruz. Buray genileteceiz. Bu alan çok daha büyük organize sanayi bölgesi haline getireceiz. çok daha güçlü bir üretim merkezine dönümü olacak. Üretim üssü olmas açsnda da çok elverili bir bölgedir diye konutu. Yaplan açklamalarn ardndan fabrikann temel atma töreni kurban kesimi ve dualar eliinde yapld.

Ana Sayfaya Git