Binlerce kişi bekliyordu!

Yemek kartı hizmeti veren kuruluşların anlaşmalı olduğu perakende işletmelere uygulayacağı komisyon oranı yüzde 6'yı geçemeyecek..

Haberler 23.05.2018 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yemek kart hizmeti veren kurulularn anlamal olduu perakende iletmelere uygulayaca komisyon oran yüzde 6y geçemeyecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlnn, Perakende Ticarette Uygulanacak lke ve Kurallar Hakknda Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelii, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Buna göre, yemek kart hizmeti veren kurulular, sözleme yaptklar özel ve kamu sektöründeki iverenlere, kendileri veya baka bir teekkül üzerinden, dorudan ya da dolayl olarak herhangi bir iskonto uygulayamayacak ve farkl adlar altnda menfaat salayamayacak.

Yemek kartnda yeni düzenleme

verenler de bu kurululardan iskonto ya da baka bir menfaat talep edemeyecek.

Yemek kart hizmeti veren kurulularn anlamal olduu perakende iletmelere uygulayaca komisyon oran yüzde 6y geçemeyecek.

Bu kurulular, perakende iletmelerden, sözlemeyle belirlenen komisyon dnda, uygulama barndrma, kira, sarf malzemesi, iletim, teknik destek, bakm bedeli ve depozito gibi adlar altnda herhangi bir bedel talep edemeyecek.

verenlerce yemek kart hizmeti veren kurululara ve bu kurulularca anlamal perakende iletmelere yaplan ödemelerin süresi 30 günü aamayacak. Bu süre, ilgililerce düzenlenen fatura tarihinden itibaren balayacak.

Ay sonu veya yl sonu itibaryla yemek kartnda kalan bakiye, herhangi bir art aranmakszn bir sonraki aya veya yla devredilecek.

- Birden fazla hizmet için tek kart kullanlmas

Yemek kart hizmeti veren kurulularn, akaryakt, hediye, ödül, tevik, yardm, konaklama, temsil ve arlama gibi hizmetler için çkartt kartlar hakknda söz konusu hükümler uygulanmayacak. Ancak 6493 sayl Ödeme ve Menkul Kymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kurulular Hakknda Kanun hükümleri sakl olmak üzere ilem ve ödemelerin her bir hizmete özgü olmas ve buna ilikin teknik altyapnn oluturulmas kaydyla birden fazla hizmet için tek bir kart kullanlabilecek.

Yemek kart hizmeti sunmak isteyen kurulular, faaliyete balamadan önce Bakanla bildirimde bulunacak.

Yemek kartlaryla ayn amaçla kullanlan yemek çekleri, çevrimiçi sistemler ve benzeri uygulamalar hakknda da söz konusu hükümler uygulanacak.

Yemek kart hizmeti veren kurulular ile iverenler veya perakende iletmeler arasnda düzenlenen sözlemelerde, söz konusu düzenlemeye aykr hükümlerin bulunmas halinde, bu hükümler 6 ay içinde uygun hale getirilecek.

Ana Sayfaya Git