Bireysel sulamaya destek!

Tarla içi damla sulama, mikro yağmurlama, yüzey altı damla sulamanın yanı sıra yağmurlama, lineer veya center pivot, tamburlu, güneş enerjili sulama sistemleri kurulmasına ilişkin yatırımlarda hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç yüzde 50'sine destek sağlanacak

Haberler 26.02.2021 - 01:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanl, üreticilerin tarmsal faaliyetler için gelitirilen modern basnçl bireysel sulama sistemleri yatrmlarna, hibeye esas mal alm tutarnn KDV hariç yüzde 50si kadar destek verecek.

Bakanlk tarafndan hazrlanan Krsal Kalknma Destekleri Kapsamnda Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakknda Tebli, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Teblile tarmsal faaliyetler için gelitirilen modern basnçl bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafndan kullanmn yaygnlatrarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yaplmasn ve krsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesini salamak amacyla bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesine ilikin usul ve esaslar belirlendi.

Bu kapsamda, tarla içi damla, mikro yamurlama, yüzey alt damla sulama ile yamurlama sulama, lineer veya center pivot sulama, tamburlu sulama, güne enerjili sulama sistemlerinin kurulmasna yönelik yatrmlar desteklenecek.

Bakanlk tarafndan oluturulan güncel çiftçi Kayt Sistemine (çKS) kaytl olmak artyla belirtilen yatrm konularnda bavuru yaplabilecek.

ARTLARI UYAN TARIMSAL RKETLER, KOOPERATFLER VE BRLKLER DE BAVURABLECEK

Türk Ticaret Kanununda tanmlanan kolektif irket, limited irket ve anonim irket eklinde kurulmu iletmeler, ana sözlemelerinde tarmsal üretim yapabileceklerinin belirtilmesi artyla tüzel kiilik olarak bavuruda bulunabilecek.

Sulama, tarmsal kalknma ve tarm kredi kooperatifleri ile sulama birlikleri de ana sözlemelerinde tarmsal üretim yapabileceklerinin yer almas artyla kendilerine ait arazilerde veya kamu arazilerinden 10 yl ve üzeri kiralama yaparak tüzel kiilik olarak bavuru yapabilecek.

YATIRIMDA MAL ALIM TUTARININ YÜZDE 50S DESTEKLENECEK

Tebli kapsamnda kabul edilen bavurularda, hibe sözlemesinde belirlenen hibeye esas mal alm tutarnn KDV hariç yüzde 50sine hibe yoluyla destek verilecek.

Hibeye esas mal alm tutar 1 milyon liray geçemeyecek.

Bavuru sahipleri, müracaatlarnn kabulü halinde hibeye esas mal alm tutarnn yüzde 50si oranndaki katk payn, ayni katky, referans fiyat farkn ve toplam mal alm tutarna ait KDVnin tamamn kendi öz kaynaklarndan temin etmekle yükümlü olacak.

Bavurular, bu yl için 1 Marttan balayarak 30 gün içinde, dier uygulama yllarnda ise 1 Ocaktan balayarak 60 gün içinde, son bavuru tarihi mesai bitimine kadar bavuru sahipleri tarafndan dosya halinde tek nüsha olarak elden Tarm ve Orman Bakanl il müdürlüklerine teslim edilerek yaplacak.

Ana Sayfaya Git