Bismil pamukta yüzler gülüyor

Diyarbakır'ın Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç, "Hükümetimizin stratejik kararları doğrultusunda Türkiye de olduğu gibi Bismil'de de pamuk ekim alanları 2 katına çıktı. İnşallah bu gelişen politikalarla ithalat oranını aşağı seviyelere çekerek, katma değerimizi yükselteceğiz." dedi.

Haberler 23.10.2017 - 08:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gülenç, beraberinde Eil Kaymakam Kürat Atak, Gda Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürü Remzi çekiç, Bismil Pamuk Üreticileri Birlii Bakan Hasan Vural ile ilçede pamuk hasad yaplan arazilerde incelemelerde bulundu.

Gülenç, yapt açklamada, bu yl tarmsal üretim açsndan baarl bir sezon geçirildiini belirterek, pamukta da bu baarnn salanmasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Yapm süren barajlar ve sulama kanallar tamamlandnda pamuk ekim alanlar artacaktr. diyen Gülenç, Bismilde yeniden pamuk üretimine yönelmenin salanmasnn sevindirici olduunu aktard.

- Pamuk Bismilde yeniden cazip hale geldi

Gülenç, lçe genelinde pamuk üretiminin yaygnlamasyla Bismil, beyaz altnda bölge birincisi olacaktr. ifadesini kulland.

Daha önce snrl alanlarda pamuk ekimi yaplrken, artk pamuk üretim alanlarnn arttna iaret eden Gülenç, unlar kaydetti:

Hükümetimizin stratejik kararlar dorultusunda Türkiye de olduu gibi Bismilde de pamuk ekim alanlar 2 katna çkt. Pamuk son derece stratejik bir ürün. Türkiye, iplik, kuma ve dier ürünlerde dünya sanayisinde önemli bir noktada. Ancak zaman zaman pamuk ihtiyacnn yüzde 50sinin ithali söz konusuydu. nallah bu gelien politikalarla ithalat orann aa seviyelere çekerek, katma deerimizi yükselteceiz. Hükümetin verdii desteklerle pamuk yeniden cazip bir ürün haline geldi. Bismilde üreticinin yeniden pamua yönelmesi hem ülke ekonomisi hem de ilçe için büyük bir avantaj. Fiyata ve devletimizin kilogram bana verdii destee baktmzda pamuk, Bismilde yeniden cazip hale geldi.

Pamuk hasadnda makinelemenin maliyet ve zamandan büyük tasarruf saladn aktaran Gülenç, pamuk toplama maliyetinin önüne makineleme ile geçilebileceini dile getirdi.

Gülenç, daha sonra makine ile hasat yapt.

Ana Sayfaya Git