Bismil’de elektrik telleri yer altına alınıyor

Bismil İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç’in girişimleriyle Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından Bismil ilçe merkezindeki elektrik telleri yer altına alınmaya başlandı.

Haberler 29.04.2018 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil sanayi yolu üzerinde balatlan çalmalar kapsamnda yol boyunca kaldrm kenarlar kazlp elektrik telleri döenmeye baland. lçeye gelen DEDA mühendisleri ve belediye yetkilileri yol üzerinde inceleme yapt. Gerekli ölçümleri yapan ekip Bismil sanayi yolundan balamak üzere ara yollarda da telleri yer altna alma çalmalar balatt. Bismil Belediye Bakan Turgay Gülenç, ilçe merkezindeki tüm elektrik direklerinin kaldrlarak yer altna alnacan söyledi. Ayrca ilçe merkezindeki ara sokaklarn da dahil olacan hatrlatan Bakan Gülenç, tellerin yer altna alndktan sonra klandrma çalmas yaplacan dile getirdi.

Yüklenici firma efi çetin Albay ilçenin önemli cadde ve mahallelerinde balatlmak üzere elektrik tellerinin yer altna alnmaya baladn belirterek, vatandalara kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi salamay hedeflediklerini kaydetti.

Görüntü kirlilii, aydnlatma sorunu ortadan kalkacak

çalmalar hakknda bilgi veren mühendis Bar Erken, uan Bismilde yaptmz çalmalarda hem mevcut hatlar yer altna alacaz hem de binalara yakn vatandalarmzn can ve mallarnda tehlike arz eden hatlar yer altna alnacak ayrca bütün sokaklarda galvanizli aydnlatma direi ile sokaklarmzn aydnlatmasn salayacaz. Kuracamz yeni trafo ebekeleri ile Bismilin enerji ihtiyacn karlayacaz. Elektrik hatlar yer altna alndktan sonra görüntü kirlilii bata olmak üzere aydnlatma sorunu giderilmi olup arzalar minimum seviyeye inecektir dedi.

Ka varmadan tahminen 5 ay içerisinde çalmalar biteceini söyleyen mühendis Bar Erken, beton kökleri ve elektrii yer altna baladktan sonra yer üstündeki tüm kablo ve direkleri kaldrlacaklarn ve böylece görüntü kirliliinin ortadan kalkacan belirtti.

Ana Sayfaya Git