Bismil’de Genç Çiftçi Projesi başvuruları başlıyor

Diyarbakır’ın Bismil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Çekiç, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğin resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek, genç çiftçi projeleri için başvuruların 2 Nisan 2018 Pazartesi günü başlayacağını kaydetti.

Haberler 30.03.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil lçe Gda Tarm ve Hayvanclk Müdürü Remzi çekiç, Bakanlmzca uygulamaya konulan Krsal Kalknma Destekleri Genç çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamnda, Bismilde 2016 ve 2017 yllarnda toplam 36 genç çiftçimize destek verdik. Bunlarn tümü yüzde 100 baar saland. Bu yl da Kaymakammz Turgay Gülençin giriimi ve l Valimiz Hasan Basri Güzelolunun destei ile geçen seneye göre daha çok hibe verileceinin müjdesini verildi. Bizde gençlerimiz daha çok faydalanmas için lçe Gda Tarm ve Hayvanclk Müdürlüü ile lçe Halk eitim merkezi i birlii içerisinde Sürü Yönetimi ve Ar Yetitiricilii kurslarn açtk. Bu yl genç çiftçi projeleri bavurulara 2 Nisan 2018den itibaren balayacak ve kabul edilen projelere 30 bin lira hibe destei vermeye devam edeceiz dedi.

GENç çFTç PROJELER

Bavurularn 30 Nisan Pazartesi günü sona ereceini ifade eden çekiç, 2018 Yl Genç çiftçi Projesinde hayvansal üretime yönelik destekleme projeleri kapsamnda büyükba hayvan yetitiricilii, küçükba hayvan yetitiricilii, ar yetitiricilii ve bal üretimi, ar sütü, ana ar, polen ve benzeri ar ürünleri üretimi, ipekböcei yetitiricilii ve tesis yapm, serbest sistem yumurta tavuu yetitiricilii ve tesis yapm projelerinde 30 bin TL hibe destei verilecektir. Yine bitkisel üretime yönelik destekleme projeleri kapsamnda, kapama meyve bahçesi tesisi, fide, fidan, iç ve d mekn süs bitkisi yetitiricilii, kontrollü örtü alt yetitiricilii, çok yllk yem bitkisi yetitiricilii ve kültür mantar üretimi ve tesis yapmnda, yöresel ürünler ile tbbi ve aromatik bitki üretimi, ilenmesi, depolanmas ve paketlenmesine yönelik destekleme projeleri kapsamnda; çok yllk tbbi ve aromatik bitki üretimi, ilenmesi, depolanmas ve paketlenmesi, corafi iaretli, organik veya iyi tarm uygulamal bitkisel ve hayvansal üretiminde 30 bin lira hibe destei verilecektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git