Bismil’de meyve bahçeleri yaygınlaşıyor

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde çiftçiler, tarım dışı alanların değerlendirilmesi amacıyla meyve bahçeleri oluşturmaya başladı.

Haberler 30.05.2019 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Diyarbakr l Müdürü Mustafa Ertan Atalar tarafndan Bismil ilçesinde farkndalk çalmalar yerinde incelendi. çiftçiye alternatif gelir elde etmesini salamak için Bismil lçe Tarm ve Orman Müdürlüünde görevli teknik elemanlarnn eitim ve yaym çalmalar sonucunda sert kabuklu meyvelerden badem ve Antepfst kapama meyve bahçelerinin oluturulmas saland. lçe Müdürlüü teknik elemanlar tarafndan giriimci çiftçilerimiz Siirt iline götürülerek bahçe ve fidan üretim alanlar gezdirildi.

MEYVE BAHçELER

çiftçinin, kendi kaynaklar ile 25 bin adet Antepfst fidann 625 dekarlk alana dikilmesi saland. Diyarbakr Tarm ve Orman l Müdürü Mustafa Ertan Atalar bu alanlarda Hac Ömer çalna ait fstk bahçesinde yapm olduu incelemelerde Fstk aac, kökleri topra smsk sarp topraklar korurken, ayn zamanda topran bereketini, fstn lezzetini insanlara ulatran önemli bir öedir dedi. Atalar, teknik elemanlarmzn periyodik teknik desteinin devam edeceini söyledi. Atalar, bahçede fidanlarn aya geldiini, haziran ve temmuz aylar arasnda fidanlarn alanmas gerektiini belirtti.

Bahçe sahibi Hac Ömer çaln ise Atalar ve desteini esirgemeyen personellere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git