Bismil'e enerji yatırımı

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından Bismil ilçesine yapılacak 27 buçuk milyon liralık yatırımla ilçe kesintisiz ve daha kaliteli bir enerji hizmeti görecek.

Haberler 05.05.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Datm Genel Müdürü Murat Karagüzel, DYARGAZ Genel Müdürü Mehmet Salih Deniz ve Dicle Elektrik Diyarbakr l Müdürü Uur Yaka Bismil ilçesine daha kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti vermek için balatlan çalmalar yerinde inceledi. Kurum ve kurulularn temsilcileri, i adamlar ve vatandalarla da bir toplant gerçekletirilerek yaplan çalmalar hakknda da bilgi verildi.

BSMLE ENERJ YATIRIMI

lçeye 2018 yl içerisinde yaklak 27 buçuk milyon liralk bir yatrmla enerji datm ebekesi hizmeti ile faaliyet yürüteceklerini belirten Diyarbakr l Müdürü Uur Yaka, Proje kapsamnda 85 trafo bölgesinde 12 bin abonemize kesintisiz ve kaliteli enerji sunma gayreti içerisinde yaklak bin 400e yakn aydnlatma direi montaj, 200 bin metrenin üzerinde yeralt kablosu ve 20 bin metreküpün üzerinde kaz ile 31 Aralk 2018 tarihinde tamamlanmas ön görülen bu projeyi daha hzl bir süreç hedef önümüze koyarak 10. ayn sonlarnda tamamlama gayreti içerisinde olacaz. Böylelikle Diyarbakrn en büyük ilçesi olan Bismilde daha kesintisiz ve kaliteli bir enerji hizmetinin yannda düük teknik kayplarla ve kaçakla mücadeleyi salam olacaz ama en güzeli bu Bismil sokaklar bu yln sonunda daha güzel bir görüntüye ulaacak. Yürütülecek çalma sonunda kurulu gücümüz yaklak yüzde 37ler civarnda art gösterecek. Hayrl olmasn diliyorum dedi.

DOALGAZ çALIMALARI

Doalgaz çalmas kapsamnda da Bismil sokaklarnda toplam 120 kilometrelik bir kaz yaplacak. Vatandalar ve esnaf kazlardan olumsuz etkilenmesin diye ilçede doalgaz ve elektrik tellerinin yer altna alnma ileminin 15 Ekim 2018 tarihinde bitirilmesi hedefleniyor. Ayrca 2018 yl sonu itibariyle Diyarbakr kent merkezi elektrik ebekesinin yüzde 65inin yer altna alnmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git