Bismilli pamuk üreticisi rekolteden umutlu

Bismil Tarım ve Orman İlçe Müdürü Remzi Çekiç, "Bu yıl yağışın fazla olması ve pamuk ekili alanların geçen yıla göre yüzde 100'ün üzerinde artış göstermesi nedeniyle pamukta iyi bir rekolte bekliyoruz." dedi.

Haberler 04.08.2018 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çekiç, AA muhabirine yapt açklamada, Bismil ilçesinin pamuk üretimi bakmndan önemine deindi.

Pamuk ekiminin 267 bin dönüm alanda yapldn belirten çekiç, iyi bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Bu yl yan fazla olmas ve pamuk ekili alanlarn geçen yla göre yüzde 100ün üzerinde art göstermesi nedeniyle pamukta iyi bir rekolte bekliyoruz. diyen çekiç, ilçede üretilen pamuun çrçr fabrikalarndaki ilemin ardndan stanbul, Kahramanmara, zmir ve Mersin gibi illere gönderildiini aktard.

çiftçilerin doa olaylar nedeniyle zarar görmesine de deinen çekiç, yaanan doa olaylarndan dolay zarar gören çiftçilerin borçlarnn bir yl erteleneceini belirtti.

Sel ve dolu nedeniyle baz tarm alanlarnn zarar gördüünü anlatan çekiç, bu kapsamda 31 Aralka kadar zarar gören çiftçilerin, üreticilerin lçe Tarm ve Orman Müdürlüklerine müracaat etmesi halinde gerekli çalmalarn yaplacan kaydetti.

çekiç, u ana kadar 200e yakn müracaat aldk. Bunlar inceleyip, yüzde 30un üzerinde hasar gören çiftçilerimizin borçlarn bir yl erteleyeceiz. diye konutu.

Mega çrçr Ya Sanayi Limited irketi sahibi Musa çelebi de pamuun ülke için önemine deinerek, pamuun stratejik ürün kabul edilmesi gerektiini düündüklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git