Bitcoin nedir en bilinen açıklaması! İşte sanal para giriş detayları

Eletronik para birimi olan Bitcoin nedir sorusu açıklamalar akabinde günlerdir merak edlerek milyonlar tarafından araştırılmakta. Bitcoin giriş bitcoin türkiye aramalarında en çok merak edilen konu, birimin açıklaması.. Bitcoinin gelecek yılların para birimi olarak iddia ediliyor

Haberler 12.12.2017 - 14:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eletronik para birimi olan Bitcoin nedir sorusu açklamalar akabinde günlerdir merak edlerek milyonlar tarafndan aratrlmakta. Bitcoin giri bitcoin türkiye aramalarnda en çok merak edilen konu, birimin açklamas.. Öyle ki iddialar da kredi kartlarnn da kullanmnn bir o kadar azaltlaca güdemde. Bitcoin in en çok bilinen vve ilgi oda lmasn salayan özellii ise herhangi bir kuruluu ve merkez bankas ileiliiinin olmamas olarak açklanmakta. Bitcoinin bizleri gelecek yllardaki para birimine hazrlamas ise vazgeçilmez unsurlar arasnda yer almakta. Deer olarak arada srada düüler gösterse de ekonomistlerin yakndan ilgilendii ve deerlendirmeye tabii tutulunca en çok merak edilen ve çekincsi olunan bir konu olmakrta.

En kymetli olan sanal para olarak bilinen bitcoin giri ilemleri de çok merak edilen bir konu Ama Bitcoin türkiye konusunda biraz çekinceli olduumuzu söyleyebiliriz. lk kez büyük bir borsa da ielm gören bitcoin deeri, eklenmesinin akabinde yükseiine devam ediyor.

Öyle ki dün gece saatlerinde chigo da ilem gören ve kodunun XBT olduu açklanan bitcoin, ksa bir süre akabinde yüzde 15 art göterdi. Ocak vadeli Bitcoin kontratlar, 15 bin 460 dolardan balad borsa serüvenine dün akam saatlerinde 17 bin 730 dolara dek çkmt. 12 Aralk sabah saatinde Bitcoin fiyat 16 bin 500 dolar civarnda.

BTCON GR MERAK EDLYOR

Gerek internette baz siteler araclyla, gerekse çou Amerika Birleik Devletlerinde bulunan Bitcoin ATMlerinden, sahip olduunuz dolar, avro, Türk liras veya herhangi bir para birimiyle önce Bitcoin satn alyorsunuz. Nasl gerçek paray cüzdanda barndryor ve saklyorsanz, Bitcoinlerinizi de sanal bir cüzdanda saklyorsunuz. Bu sanal cüzdan yüksek ve fazlasyla gelimi bir ifreleme sistemiyle korunuyor. Burada kullancnn en dikkatli olmas gereken husus, ifresini oluturup korumas ve sanal cüzdanndan parasnn çalnmamas için azami özen göstermesi.

BTCON HAKKINDA

Bitcoin a 3 Ocak 2009da hayata geçti. Manifestonun yazar Satoshi Nakamotodur fakat muhtemelen gerçek ismi deildir. Maksimum bitcoin says 21 milyonla snrldr.

22 Temmuz 2013 tarihi itibaryla dolamdaki Bitcoinlerin toplam deeri 1.2 milyar dolar seviyesindeyken 4 Haziran 2014 tarihi itibaryla bu deer 8.2 milyar dolaR seviyesine ulamtr.

Herhangi bir merkezden üretilmeyen Bitcoinler, Bittorent alarna benzer ekilde noktadan-noktaya datk bir a özellii gösterir. Bu ada gerçekleen ödemeler dier noktalara annda ular, böylece hangi adresten hangi adrese ödeme yapld kaytlara geçer. Böylece toplanan kaytlar blok ad verilen yaplarn içinde yer alr. Her bir blok üzerinde yüksek ilem gerektiren bir hash algoritmas uygulanarak, belli bir sfr saysyla balayan ifadenin bulunmas istenmektedir. Yaklak 10 dakikada bire tekabül eden bu ilemi gerçekletiren ilk kullancya sfrdan 50 BTC (u anda 25 BTC) ödül olarak verilir. Böylece Bitcoinler emisyona sürülmü olur. Her bir blok kendisinden önce gelen son bloun da hash ifadesini içerir. Böylece bozulmas oldukça zor (%51 saldrs hariç) bir blok zinciri oluur. Bundaki amaç da, çifte harcamay önlemek ve gönderimleri kayt altnda tutmaktr. Verilen ödül miktar her 210 bin blokta bir (yaklak 4 senede bir) yarya düürülür (50,25,12.5,...).

Para yaratma ilemine madencilik(mining) denilmektedir. Madencilik, hesaplama yetkisini ve gücünü kullanarak matematiksel ilemleri gerçekletirme ileminin genel addr. Bu ilemleri yapmak için, sunulan bitcoin yazlmn indirerek donanmlar (genellikle ekran kartlar) üzerinde youn ilemci gücü gerektiren ilemleri gerçekletiren bitcoin andaki düümlere madenci denilmektedir.

Sistemin ilk blounun ad genesis block olarak isimlendirilmitir ve 4 ocak 2009da üretilmitir. Bunun gibi bloktaki ilk ilem özel bir ilemdir ve yeni para blou yaratan tarafndan balatlr. Bu, aa madencilerin katlmalar için bir tevik sistemidir, bu sayede paray basacak merkezi bir otoriteye sahip olmayan sisteme, para, istenildii gibi datk olarak girebilmektedir. Madenciler bu ekilde, hem sisteme yeni bitcoinler üretip sürerek hem de bekleyen ilemleri gerçekletirme hizmetleri karlnda sistemden bitcoin alarak kazanç salamaktadrlar. Yeni parann sisteme düzenli olarak eklenmesi altn madencilerinin altn bularak dolama sokmalarna benzetilmektedir, madencilik ismi de buradan gelmektedir. Mevcut süreçte madenciler, her yl dolama girecek olan bitcoin miktarn azalan ve öngörülebilir bir oranla üretmeye devam etmektedirler. Sistemde, toplamda 21 milyon bitcoin dolama çkncaya kadar üretim devam edecektir, ardndan üretim süreci duracak ve madenciler sadece ilem masraflar üzerinden desteklenmeye devam edilecektir.

Bitcoin, baz ülkelerde bir ödeme ve yatrm arac olarak kullanlmaktadr. Türkiyede de TL karl bitcoin almak mümkündür.Para gibi kullanlabildikleri için bitcoinlerin bir deerleri vardr ve ayrca baz fonlarn ileride popülaritesi arttkça, deerinin artaca beklentisi ile bu ürünle ilgilendikleri bilinmektedir. Bitcoinin deerini piyasadaki arz ve talep koullar belirlemektedir. Talep artnca fiyat artmakta, düünce de azalmaktadr. Dolamda snrl miktarda bitcoin vardr ve yeni bitcoin üretmenin de bir limiti ve prosedürü bulunmaktadr. Bitcoinin piyasa deeri önündeki en büyük tehditler; teknik zorluklar, ülkelerin bu paraya olan yaklamna bal mevzuat deiiklikleri ve insanlarn bu paraya olan istek ve güveninin olumsuz yönde deimesidir.

BTCON DEER

Finans gazetecileri, analistler, ekonomistler ve yatrmclar bitcoinin gelecekteki olas deerini tahmin etmeye çalmaktadrlar. Ekonomist John Quiggin Nisan 2013te bitcoin en nihayetinde sfr deerlerine ulaacak, ancak ne zaman söylemek mümkün deil demitir.Benzer bir tahmin de Kasm 2014te ekonomist Kevin Dowd tarafndan yaplmtr

Finans profesörü Mark T. Williams, Aralk 2013te bitcoinin 2014 ylnn ortasnda 10$ n altnda deeri olacan öngördü . Ancak belirtilen dönemde bitcoinin en düük deeri Nisan aynda 344 $ Temmuz aynda 609 $ oldu . Aralk 2014te Williams, Baar olasl düük, ancak baar olursa çok büyük olacak dedi.

Kasm 2014te, New York Üniversitesi Stern School of Businessda Finans Profesörü olan David Yermack, Kasm 2015te bitcoinin deersiz olacak dedi . Bu dönemde bitcoin ocak aynda en düük deeri 176.70$, Kasm 2015te 309.90 $ olarak ilem gördü.

Mays 2013te, Bank of America FX ve Oran Stratejisti David Woo tek bir bitcoin bana maksimum olarak 1.300 $ lk deerin makul olacan öngördü.] Bitcoin yatrmcs Cameron Winklevoss Aralk 2013te bitcoin deerinin 40,000$ olabileceini belirtti.

Ana Sayfaya Git