Bitkisel üretimde biyolojik mücadeleye destek

Örtü altında domates, biber, patlıcan, hıyar ve kabak üretimi yapanlara dekar başına 400 lira biyolojik mücadele desteği sağlanacak.

Haberler 09.05.2018 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitkisel üretimde kimyasal ilaç kullanmnn azaltlmas, insan salnn ve doal dengenin korunmas için biyolojik veya biyoteknik mücadele yapan üreticilere destekleme ödemesi yaplmasna ilikin usul ve esaslar düzenlendi.

Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlnn Bitkisel Üretimde Biyolojik veya Biyoteknik Mücadele Destekleme Ödemesi Uygulama Teblii, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Tebli ile bitkisel üretimde kimyasal mücadele yerine alternatif mücadele tekniklerinin uygulanmasyla kimyasal ilaç kullanmnn azaltlmas, insan salnn ve doal dengenin korunmas için biyolojik veya biyoteknik mücadele yapan üreticilere destekleme ödemesi yaplmasna ilikin usul ve esaslar belirlendi.

BYOLOJK MÜCADELEYE DESTEK

Destekleme ödemesi yaplmas için örtü alt üretim yerinin Örtüalt Kayt Sisteminde (ÖKS), açk alanda üretim yerinin çiftçi Kayt Sisteminde (çKS) kaytl olmas ve üreticinin birtakm teknik artlara uymas gerekiyor.

Tebli kapsamnda örtü altnda domates, biber, patlcan, hyar ve kabak üretimi yapanlara dekar bana 400 lira biyolojik mücadele, feromon kullananlara 60 lira, feromon ve tuzak kullananlara 120 lira biyoteknolojik mücadele destei verilecek.

Öte yandan biyoteknolojik mücadele desteklerinin yan sra turunçgil ve nar üreticilerine de dekar bana 50 lira biyolojik mücadele destei salanacak.

Sene bandan itibaren biyolojik ve/veya biyoteknik mücadele yapan üreticilerin ürün baznda son bavuru tarihleri de teblide yer ald.

Ana Sayfaya Git