Bitlis'ten 50 ülkeye tekstil ihracatı

Bitlis'in Güroymak ilçesinde devlet desteği ile açılan ve 250 kişinin istihdam edildiği iki fabrikadan 50 ülkeye tekstil ürünleri gönderiliyor.

Haberler 12.11.2017 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

adam Siraç Nur, ald devlet destei ile 2013 ylnda ilçede tekstil fabrikas kurdu.

KURun personel, devletin SSK pirim destei ile ilerini gelitiren ve ihracat yapmaya balayan Nur, talebin fazla olmas dolaysyla ikinci fabrikasn da bu yl hizmete açt.

Nur, iki fabrikasnda istihdam ettii 250 kii ile ürettii tekstil ürünlerini birçok ülkeye ihraç ediyor.

- çalanlarn yüzde 85i kadn

Nur, erkek, kadn ve çocuk giyimi üzerine günde 20 bin parça tekstil ürünü ürettiklerini söyledi.

Açt fabrikalarla hem ilçe ekonomisine katk salamay hem de bölgenin adn duyurmay amaçladn anlatan Nur, u anda 50 ülkeye ihracat yapyoruz. çalanlarmzn yüzde 85i kadn. Kadnlarn ekonomik özgürlüklerini kazanmalar önemli. Aile bütçelerine de katk salyorlar. dedi.

Bölgede istihdamn önemine iaret eden Nur, imdiye kadar vatandalarmz batya göç edip orada çalyordu. Tekstil sektörü bölgeye geldikten sonra ciddi anlamda göç vermek yerine göç almaya baladk. Personelimize 12 ay i imkan sunuyoruz. diye konutu.

Nur, bölgede kalifiye içi bulmakta zorlandklarn, bu sknty KUR bünyesinde personele 3 ay eitim vererek gidermeye çaltklarn anlatt.

- Hedefimiz 3 bin kii çaltrmak

Tekstil fabrikalarna ciddi oranda i bavurusu olduunu dile getiren Nur, öyle konutu:

Ancak imkanlarmz snrl. Herkesi ie alamyoruz. Gelecee dair yeni projelerimiz de var. Hedefimiz 2018de 8 bin metrekare kapal alan ve 3 bin kiiye i imkan salamak. Firmalardan ürünlerimize youn talep var. Youn çalmamza ramen talebe cevap veremiyoruz. Eer yeni yatrmclar bölgeye gelirse buray cazibe merkezine dönütürebiliriz.

Ana Sayfaya Git