"Bitsin artık bu küslük"

“Taşeron Yasası’ndan kadroya geçemeyen, devletine küskün 10 binlerce işçi bulunmaktadır ve devletimizden bu küskünlüğü giderecek adımlar bekliyoruz”

Haberler 16.09.2018 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm Konfederasyonu Genel Bakan Mahmut ahin, Taeron Yasasndan kadroya geçemeyen, devletine küskün 10 binlerce içi bulunduunu belirterek Devletimizden bu küskünlüü giderecek admlar bekliyoruz dedi.

t ahin, kadroya geçemeyen ve devletine küskün on binlerce içinin bulunduunu ifade ederek, bu küskünlüü bitirecek admlarn atlmasn beklediklerini söyledi. ahin Önceden taeron içiler sertifikal birer köle olarak görülüyordu. Kadroya geçtik, sertifikalar yrtp attk ancak bak açs hala deimedi. Hepimiz ayn gemideyiz fakat birileri o geminin sahibi, bizi ise o geminin kölesi olarak gören zihniyetle kar karyayz. Bununla birlikte Taeron Yasasnda yemekhane, bilgi ilem, röntgen, kiralk araç oförleri, Toplum Yararna Program kapsamnda 6 ve 9 aylk çalanlar ve KTlerde 2 sene çalma artna taklanlarn tamam, öretmen evleri ve polis evleri gibi sosyal tesis çalanlar mutlaka kadroya alnarak bu adaletsizliin giderilmesi gerekiyor. Devletine küskün on binlerce içi bulunmaktadr. Devletimizden bu küskünlüü giderecek admlar bekliyoruz eklinde konutu.

KÜSKÜNLER BARITIRILSIN

Tüm Konfederasyonunun ve konfederasyona bal sendikalarn dierlerinden farkl olduunu da anlatan ahin Sendikack içilerin üzerinden saltanat sürmektir. Bugüne kadar hep böyle olmutur. Bizi de konfederasyon olarak böyle görmek isteyenler var. Ancak biz içilerimizin ayana giderek onlarn sorunlarn yerinde dinleyen sendikaclarz. Bir gün özel araç, özel oförlerle saltanat sürdüümüzü görürseniz bunun suçlusu sizsiniz çünkü bize asla bu frsat vermeyin. Biz mütevazi bir sendikaclkla birlikte içilerin haklarn savunan, onlarn sorunlarn burada olduu gibi ayaklarna giderek dinleyen sendikaclar olmaya devam edeceiz diye konutu.

Yaplan konumann ardndan toplantya katlan sendika üyeleri ve taerondan kadroya geçemeyen içilerin sorular sendika temsilcileri tarafndan cevaplandrld.

Ana Sayfaya Git