Kalkınma Bakanı Elvan: Biz büyümeye devam ediyoruz

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Malatya'dan karayolu ile geldiği Elazığ'da görüştüğü işadamlarına cazibe merkezi programını anlattı.

Haberler 12.02.2017 - 18:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Malatyadan karayolu ile Elaza gelen Kalknma Bakan Lütfi Elvan, ilk olarak Vali Murat Zorluolunu ziyaret etti. Valilik bahçesinde Vali Murat Zorluolu, AK Parti milletvekilleri Ejder Açkkap, Ömer Serdar, Metin Bulut ve daire müdürleri tarafndan karlanan Bakan Elvan, valilik eref defterini imzalad. Daha sonra burada yapt konumada, Türkiyenin önüne engel braklmasna ramen büyümeye devam ettiini anlatan Bakan Elvan unlar söyledi:

Türkiye önüne önce engeller konulmasna ramen hzla büyüyor, kalknyor. Gelimi ülkeler büyümelerini aaya çekerken biz büyümeye devam ediyoruz. Türkiye gelimeye devam ediyor. Biz gerçekten kouyoruz ama nasl kouyoruz. Engelli kou yapyoruz. Artk yeni anayasa deiikliiyle birlikte engelli kou kalkacak, engelsiz kouya gireceiz ve çok daha hzl bir eklide bu ülkenin gelimesi, kalknmas için mücadele yapacaz. Yeni hükümet sistemimizde de milleti merkeze oturtuyoruz. Yani siyasetin merkezinde millet var. Devletin yönetimini merkezinde yine millet var. Mecliste yine millet var. Hangi açdan bakarsanz bakn ister yasama, ister yürütme, ister yarg artk merkezde millet olacak. Milletin vesayeti dnda hiçbir vesayeti kabul etmiyoruz. Milletimiz ne söylerse bizim de söyleyeceimiz de o dur. Biz bu konuda son derece hassasz. Son 15 ylda bizim elde etmi olduumuz baarnn srr da budur. Milletle bütünlememiz milletin derdiyle dertlenmemiz, milletin talebi istei neyse o talepleri o istekleri bizatihi kendimizin talebi kendimizin istei gibi görmemizdir. Milletimizin derdinin kendi derdimiz olarak görmemizdir. Bizim dier partilerden en büyük farkmz bu. Dolaysyla armasnlar, milletin bu kadar destek verdii, bu kadar büyük teveccühte bulunduuna armasnlar. çünkü biz bundan sonraki süreçte bugüne kadar olduu gibi yine milletle bütünlemeye milletle kaynamaya milletin derdiyle dertlenmeye devam edeceiz.

HALKTAN KORKAN BR PART OLUR MU?

CHPnin referandumla ilgili tutumu hakkndaki bir soru üzerine Bakan Elvan, Halktan korkan bir parti olur mu? unu düünüyorlar; Anayasa deiikliini ne yapalm? da bir Anayasa Mahkemesine mi götürelim?, Nasl engelleyebiliriz/ düüncesi içerisindeler. Halka gitmekten niye korkar insan? Demokraside temel unsur nedir? Halkn dediinin olmas, biz buna inanyoruz. Halkmz ne derse bizim bamzn üstünde yeri var. Bizim temel farkmz o. imdi unu duyuyorum; baz aratrma kurulular, AK Partinin son 15 yldaki baarsnn srr nedir? Özellikle ana muhalefet partisinin baarszlnn srr nedir? Aratrma yapyorlarm. Halkyla, milletiyle dertlenmeyen, milletin derdine sahip çkmayan, milletin düüncesini dikkate almayan, milleti küçümseyen hiçbir kurum, hiçbir parti bu ülkeyi yönetemez. Millet bunlara destek vermez ama halkn derdiyle dertleen, halkyla bütünleen bir parti güçlenerek, büyüyerek ülkeye hizmet etmeye devam eder. te AK Parti de budur diye yantlad.

ADAMLARININ SORULARINI YANITLADI

Cazibe merkezleri program bilgilendirme toplants kapsamnda Elazda bulunan Kalknma Bakan Lütfi Elvan, Elaz Valiliindeki programnn ardndan AK Parti il tekilatn ziyaret ederek partililer ile görütü.

Bakan Elvan, daha sonra Akgün Otelde iadamlar ve yatrmclarla yapt toplantda cazibe merkezi çalmalarn anlatt. Bakan Elvan, iadamlarnn kafalarna taklan sorular cevaplamak için soru sormak isteyen iadamlarnn isimlerini yazdrdktan sonra söz vererek, sorularn yantlad.

Ana Sayfaya Git