Bölge iş insanı pakete sıcak

Güneydoğulu iş insanları "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketini değerlendirdi

Haberler 20.03.2020 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydoulu i dünyas temsilcileri Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan açklanan Ekonomik stikrar Kalkan paketine ilikin destek mesajlar yaymlad.

Güneydou Hububat Bakliyat Yal Tohumlar ve Mamulleri hracatçlar Birlii Bakan Mahsum Altunkaya, mesajnda, paketi memnuniyetle karladklarn belirtti.

Tüm dünyay tehdit eden virüs salgnnn üretim ve ihracat olumsuz yönde etkilediini ifade eden Altunkaya, açklanan 100 milyar liralk kaynan zorlu sürecin atlatlmasna büyük katk salayacan vurgulad.

Paketin, tüm sektörleri ve toplumun dar gelirli kesimlerini de destekleyen son derece kapsaml bir paket olduuna dikkati çeken Altunkaya, Tüm dünya koronavirüsle mücadele ediyor. Hükümetimiz de gerek vatandalarmzn salnn korunmas gerekse üretim, ihracat ve istihdamn zarar görmemesi için önemli tedbirler alyor. hracatçlar olarak, bu zor günleri atlatmamza büyük katk salayacak olan bu tedbirleri memnuniyetle karlyoruz. ifadelerini kulland.

Ayn zamanda Türkiye hracatçlar Meclisi (TM) Hububat, Bakliyat, Yal Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Bakanl görevini de yürüten Altunkaya, d satmdaki geçici yavalama sürecinde kapasite kullanm oranlarnn korunmas amacyla ihracatçya stok finansman destei verilmesinin sevinçle karlandn kaydetti.

- Adeta can suyu

Güneydou Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri hracatçlar Birlii Bakan Mehmet çkmaz da Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan açklanan ve acilen yürürlüe konan ekonomik paketin sevindirici olduunu vurgulad.

Türkiyenin salgnda uygulanan tedbirlerle dier ülkelere göre önemli bir yol kat ettiini belirten çkmaz, unlar kaydetti:

Açklanan 100 milyar liralk bu paket üreticilerimizi, sanayicilerimizi ve ihracatçlarmz rahatlatacaktr. Hepimizin bundan sonraki süreçte daha dikkatli olmas, insan sal konusunda atlacak öncelikli admlarla bizleri bekleyen tehlikenin bertaraf edilmesine katk sunmas önemlidir. Paket, özetle toplumun bütün kesimleri için adeta can suyu özellii tayor.

Güneydou Anadolu hracatç Birlikleri (GAB) Koordinatör Bakan Ahmet Fikret Kileci de paketin devreye alnmasnn piyasalara büyük bir moral vereceini bildirdi.

Türkiyenin bu zorlu süreçten kamu-özel sektör dayanmasyla çkacan vurgulayan Kileci, küresel boyuttaki bu sorunu en az etki ile atlatmak için herkesin yetkililerin açklad tedbirlere uymas ve toplumsal dayanmay en üst noktaya çkarmas gerektiini belirtti.

- Motivasyon arttrc bir paket oldu

anlurfa Ticaret ve Sanayi Odas Bakan (UTSO) Halil Peltek ise koronavirüs salgnnn etkilerini azaltmak için hazrlanan desteklerin sürecin atlatlmas açsndan büyük katk salayacan kaydetti.

dünyasnn taleplerinin pakette yer almasndan büyük memnuniyet duyduklarna belirten Peltek, u deerlendirmeyi yapt:

Cumhurbakanmz tarafndan açklanan 100 milyar liralk bu paket üreticilerimiz, sanayicilerimiz, ihracatçlarmz ve esnafmz tarafndan büyük bir memnuniyetle karland, i dünyasn rahatlatt. Her kesimden paketle ilgili çok olumlu tepkiler aldk, motivasyonu arttrc bir paket oldu. Türkiye bu zorlu süreci imdiye kadar baarl bir ekilde yürütmeyi baard. Önümüzdeki dönemde de en az hasarla bu süreci atlatmay ve en ksa zamanda hayatn her anlamda normale dönmesini arzu ediyoruz.

Ana Sayfaya Git