Bölge otomobili sevdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tanıtımı yapılan "Türkiye'nin Otomobili"ne, bölgedeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaştan destek verdi.

Haberler 30.12.2019 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan tantm gerçekletirilen Türkiyenin Otomobili Güneydou Anadolu Bölgesinde heyecan uyandrd.

Türkiye Otomobili Giriim Grubunun (TOGG) mühendis ve tasarmclar tarafndan hazrlanan ve 2022de üretimine balanacak Türkiyenin Otomobiline destek sürüyor.

rnak Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Osman Geli, projenin önemine iaret ederek, yeni nesil bir otomobil olarak uluslararas rekabette önemli yer bulabileceini söyledi.

Projenin ülke ekonomisine ve istihdamna önemli katk sunacana iaret eden Geli, öyle konutu:

Rabbim hayrl etsin muvaffak eylesin. Artk kendi aracmz kendimiz üreteceiz. Bundan sonra i hepimize düüyor. Bunu en iyi ekilde çevredekilere önereceiz. Araç modellerini ayrnt olarak inceleme ansm oldu. thal ettiimiz otomobillerden eksii deil fazlas olduunu gördüm. Son derece kullanl ve k görünüyor.

- Vatanda olarak gurur duydum

Taksici Reit Akku (37) da otomobili çok beendiini vurgulayarak, Artk HA, SHA ve tanktan sonra kendi aracmz da üretmemiz çok önemli bir gelime. Türkiyenin teknolojide geldii noktay gösteriyor. Vatanda olarak gurur duydum. Taksici olarak bu araçlardan birini 2 yl sonra almak istiyorum. dedi.

- Bize heyecan verdi

Batmanl Nesim Taymur, tantm yaplan aracn her eyi ile yerli ve milli olmasnn kendisini sevindirdiini söyledi.

Aracn oldukça k olduunu vurgulayan Taymur, öyle konutu:

Ülkemiz adna gerçekten gurur verici bir gelime. Gelimi ülkeler arasnda artk Türkiyede sözü saylr bir ülke olaca için gerçekten çok heyecanlandk. Aracn tasarm son derece k olmu. Biz içten yanmal bir motor beklerken elektrikli bir motor olmas çok iyi. Karmza çok güzel bir araba çkt.

-Ülkemiz adna çok güzel bir adm

Esnaf Halil Ayaz da Türkiyenin Otomobilini çok beendiini dile getirerek, Ülkemiz adna çok güzel bir adm. Almak isteyeceim bir model tasarm olmu. ifadelerini kulland.

Esnaf Adnan Baytar da Elektrikli oluu, bir dolumla 500 kilometre gitmesi çok iyi. Bu ve buna benzer projeleri görmek bizi mutlu ediyor. Gururlandm, çok houma gitti. Artk bizim de kendimize ait bir arabamz var. dedi.

- Destekçisi olacaz

Mardin Ticari Taksiciler Dernek Bakan Uur Alka, Mardin esnaf olarak projeyi yürekten desteklediklerini söyledi.

Cumhurbakan Erdoan liderliinde 60 yllk hayalin gerçekletirildiine iaret eden Alka, unlar kaydetti:

Yerli otomobil yüzyln en önemli projelerinden biri. Bizler de bu araca talibiz ve her zaman destekçisi olacaz. çünkü kendi üretimimizle kalknabiliriz. nallah bu otomobili kullanacaz. Fabrikadan çkacak 47nci araca da talibiz. Bu otomobil dünyada ses getirecek. Yurt dndaki bir firma 2025 ylndaki elektrikli araç hedefini 2 yl geriye alarak bizim hedefimiz olan 2023 ylna çekti. Projelerini bize göre geri çekiyorlar.

Taksici Baver Alpaslan da tantm yaplan araçlarn çok güzel olduunu aktararak, Cumhurbakanmz bu projeyi gerçekletirdi. Taksiciler olarak çok memnunuz. Cumhurbakanmza minnettarz, çok teekkür ediyoruz. dedi.

- Dünyada söz sahibi olacak

Siirt Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Yardmcs Abdulkadir Demirhan, yerli otomobilin tantmn hayranlkla izlediini söyledi.

Yerli otomobilin beklentilerin çok üzerinde olduunu vurgulayan Demirhan, unlar aktard:

Hayalimiz gerçee dönütü. leri teknoloji ve yerli mühendislerle yaplan yerli otomobili hayranlkla izledik. Muhteem bir eydi. Fabrikas daha kurulmad ama her eyi detayl bir ekilde bitirildi. Yaknda, 2022de üretime geçeceiz. Dünyada söz sahibi olacak. Emei geçen herkese bata Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoana teekkür ediyorum.

- Bu kadar güzel bir otomobil beklemiyordum

Siirt Cedid Dernei Bakan Serdar Özyeil de yerli otomobilin prototipinin Avrupadaki otomobillerden çok daha güzel olduunu, bir vatanda olarak yerli ve milli otomobille gurur duyduunu belirtti.

Türkiyenin yerli otomobil ile ahlanacan bildiren Özyeil, Yerli otomobilin tantlmasyla gurur duyduk. çok houmuza gitti. tiraf etmek istiyorum ben bu kadar güzel bir otomobil beklemiyordum. Özellikle prototipinin bu kadar iyi olacan tahmin etmemitim. Tüm araçlarn ilk versiyonuna baktmzda bir sürü eksiklikleri olduunu görebiliyoruz ama yerli otomobil beklentilerimizin çok çok üstünde. diye konutu.

Murat Hüdavendigar Üçok da projenin baarl olmas için herkesin elini tan altna koymas gerektiini söyledi.

Mesut rey de Türkiyenin uluslararas bir baar kazandn iaret ederek, Yerli otomobili duyunca heyecanlandk ve gururlandk. nallah çok iyi olacak. Yerli otomobilin uluslararas camiada da güzel bir yere geleceinden üphemiz yok. dedi.

Elazda esnaf Murat Gün, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann tantmn yapt yerli otomobilin kendisini heyecanlandrdn söyledi.

Türkiyenin bu ekilde yerli ve milli atlmlar yapmas gerektiini vurgulayan Gün,Hepimiz otomobili çok beendik. Buna gerçekten ülke olarak ihtiyacmz vard. deerlendirmesinde bulundu.

Celal Balbey, Dün Cumhurbakanmzn tantmn yapt araç bizim gurur kaynamzdr. Umarm seri bir ekilde üretime geçip dünya pazarnda bu aracn satn salarz. eklinde konutu.

- çevre dostu

Diyarbakrda Avukat Mehmet Sddk Demir, yerli otomobilin tasarmnn çok k olduunu ve birçok otomobilde olmayan özellikleri tadn aktararak, unlar kaydetti:

thalatn dümesi açsndan çok büyük bir katk salayacaktr. Yüksek vergili araç almaktan kurtulacaz. Üstelik elektrikli ve çevre dostu olmas hem tüketici hem çevre açsndan büyük bir avantaj salyor, imdiden hayrl uurlu olmasn diliyorum.

ehnaz Özekinci de Estetik olarak çok güzel, k duruyor. Özellikle kap kollarnn olmadn gördüm. Dardan baklnca çok güzel duruyor. dedi.

Zafer Özekinci ise yerli otomobilin tasarmnn ithal lüks arabalarla rekabet edecek düzeyde olduunu belirterek, Fiyatn ithal otomobillere göre daha düük olarak bekliyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git