Bölge pamuğunda fiyat belirleniyor

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) pamuk piyasalarında üretici ve sanayici açısından en önemli sorunun fiyat oluşumu olduğunu belirten DTB Başkanı Engin Yeşil, bölgede üretilen pamuk fiyatı belirlenmesinin Diyarbakır’da yapılması için harekete geçtiklerini söyledi.

Haberler 04.09.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTB Bakan Engin Yeil, Üreticileri Birlii Bakan Hasan Vural, Borsa Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri Diyarbakrda bulunan pamuk çrçr firmalar ile bir araya gelerek yeni pamuk sezonu hakknda görü alveriinde bulundu. Pamuk çrçr fabrikalar iletme sahiplerinin sorun ve taleplerinin dile getirildii toplantda konuan DTB Bakan Engin Yeil, pamuun günümüzde tekstil ve iplik sanayisinin en önemli ham maddelerinden biri olduunu kaydederek pamuk ve pamuklu ürünlerin, Türkiyenin uluslararas piyasalarda ksmen söz sahibi olduu sektörlerin banda geldiini vurgulad.

Fiyatlar biz belirleyelim

Pamuun stratejik bir ürün olduunu ve yllarca bölgede beyaz altn olarak anldn aktaran DTB Bakan Yeil, Pamuk tekstil sanayinin vazgeçilmez nitelikte olan ana ham maddesidir. Türkiye tekstil ve konfeksiyon sanayi üretimi ve ihracatn yaklak yüzde 80i pamua dayanmaktadr. Diyarbakr pamuk üretiminde ülke genelinin yüzde 10 ihtiyacn karlamaktadr. Bizler de ilimizde üretilen pamuun fiyatn hep birlikte kuracamz komisyon ile Korbey salonumuzda belirleyip kalitesini ön plana çkaracaz. Pamuk piyasalarnda gerek üretici gerekse de sanayici açsndan en önemli sorun fiyat oluumudur. Hem üretici ve iletmeciler bu durumdan ikayetçi, Korbey salonunda komisyonca yaplacak fiyat belirleme ilemlerinin ardndan bu sorunun ilimiz için ortadan kalkacana inanyorum dedi.

Ana Sayfaya Git