Bölgesel kalkınma

Mardin'de bölgesel kalkınma toplantısı yapıldı

Haberler 04.12.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde bölgesel kalknma toplants gerçekletirildi.

Tarm, sanayi ve hizmet sektörlerinin sahaya aktarlmas amacyla Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) tarafndan kurulan Kamu Özel ve Karma Sektör birlii Koordinatörlüünün ilk toplants Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda düzenlendi.

Toplantya, MAÜ Rektörü Prof. Dr. brahim Özcoar, MAÜ Rektör Yardmcs ve Turizm Fakültesi Dekan Prof. Dr. Serhat Harman, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Erhan Polat, Doç. Dr. Behzat Ekinci ile akademik ve idari temsilciler katld.

BÖLGESEL KALKINMA

Yeni vizyon çerçevesinde belirlenen odak konularndan özellikle turizm alannda önemli bir mesafe kat ederek sahada önemli projeler yürüttüklerini belirten Özcoar, sanayi ve ticaret dünyasnn en önemli ihtiyac olan nitelikli ara personelin yetitii Meslek Yüksek Okullarna yeni bir düzenleme getireceini ve meslek okullarnn sektör ile iç içe sahada yer alacan söyledi.

Özcoar, öyle konutu:

Koordinatörlük çalmasyla sahaya çok daha dorudan girmeyi hedefliyoruz. Koordinatörlüünün yapsn üç ana eksen etrafnda oluturduk. Böylelikle alanlarnda uzman tüm akademik ve idari çalanlarmz ile sahada aktif yer alarak sektörle i birlikleri, ortak çalmalar ve projeler üretebileceiz.

Ana Sayfaya Git