Bölgeye konut seferberliği

Toplu Konut İdaresince (TOKİ), Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde inşasına başlanan 176 bin 329 konutun 137 bin 94'ü tamamlandı.

Haberler 05.02.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TOK Bakan Ergün Turan, Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden konut ve inaat sektörünün öncü kuruluu TOKnin , Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinde konut üretimine hz kesmeden devam ettiini söyledi.

Bugüne kadar Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinde 176 bin 329 konutun inasna baladklarn belirten Turan, nasna baladmz konutlarmzn 137 bin 94 adedini tamamladk. Dier konutlarmzn inas hzla devam ediyor. Bölgeden gelen youn talebi karlamak için vitesi arttrdk. dedi.

TOKnin Güneydouda ina ettikleri projelerin ihtiyaca göre ve örnek tekil eden ve projeler olduunu vurgulayan Turan, u bilgileri verdi:

Güneydou Anadolu Bölgesinde bugüne kadar Adyamanda 4 bin 297, Batmanda 5 bin 397, Diyarbakrda 16 bin 692, Gaziantepte 20 bin 813, Kiliste bin 152, Mardinde 8 bin 387, Siirtte bin 297, anlurfada 13 bin 515 ve rnakta 11 bin 111 konut olmak üzere 82 bin 661 konutun inasna baladk. Bu konutlarmzn 53 bin 499unu tamamladk.

- Yerel ve yatay mimari ile konu üretimi

TOK Bakan Turan, Güneydou Anadolu Bölgesindeki faaliyetleri kapsamnda Gaziantepte 8,5 milyon metrekare alan üzerinde 50 bin konutluk Gaziantep Kuzey ehir projesini hayata geçirdiklerini, doa ve çevreden mimariye, sosyal altyapdan ulam alarna, nüfus art hzndan yllk konut ihtiyacna kadar pek çok parametreyi, 50 bin konutluk alanda e zamanl üretilmi bir çalma plannda buluturduklarn vurgulad.

Turan, anlurfa Maukta yerel mimari konseptli, az katl ve yöreye ait yap talar ile yürüttüümüz sosyal konut projemiz var. Projelerimiz ehrin sosyal, kültürel, corafi tüm yapsal özelliklerini barndracak ekilde tasarland. Projemiz tamamlandnda anlurfaya yeni deerler katacaktr. Mardin Merkez Kentsel Dönüüm ve Geliim Projesi kapsamnda 375 konut ina ettik. Proje yatay mimarisi ile Mardinin tarihi dokusunu da gelecee tayacak. açklamasn yapt.

- Dou Anadoluda 83 bin 595 konutun inas tamamland

Dou Anadolu Bölgesinden gelen konut talebini karlamak için youn ekilde çaltklarn belirten Turan, 2002 ylndan bugüne kadar TOK eliyle Dou Anadolu Bölgesi illerimizde 93 bin 668 konuta baladk. Bu dönemde Dou Anadolu illerinde 83 bin 595 konutu tamamlayp hak sahibi vatandalarmza teslim ettik. diye konutu.

dare olarak öncelikli görevlerinin dar gelirli vatandalar konut sahibi yapmak olduunu vurgulayan Turan, bir yandan da sosyal donat alanlar ile kamuya yönelik uygulamalar gelitirdiklerini söyledi.

Dou ve Güneydou Anadoluya sadece konut yapmadklarn belirten Turan, Yatrmlarmzn içerisinde 62 hastane, 298 okul, 9 kütüphane, 178 cami, 6 sevgi evi, 4 spor salonu, 17 salk oca, ticaretin gelimesi ve bölgelerde ekonomik canll artrmak için 196 ticaret merkezi ina ettik. ifadelerini kulland.

- Dou ve Güneydouya TOKden modern stadyumlar

Dou ve Güneydouda, yüksek nitelikli tesisler ile sporun gelimesine dönük yatrmlar yaptklarn da vurgulayan Turan, UEFA kriterlerinde ve son teknoloji ile ina ettiimiz 25 bin seyirci kapasiteli Malatya stadyumu ve yöreye özgü baklava desenli ina ettiimiz 33 bin seyirci kapasiteli Gaziantep stadyumumuz hizmete açld. dedi.

Diyarbakr merkez Kayapnar ilçesinde, 158 bin 353 metrekare alanda yapm süren, Diyarbakrn yan sra bölgeye de hizmet verecek UEFA ve FIFA standartlarndaki 33 bin seyirci kapasiteli stadn yüzde 92sinin tamamland belirten Turan, Batmanda 15 bin seyirci kapasiteli stadyumun da tamamlanma aamasna geldiini söyledi.

- Terörün yaralar TOK ile sarlyor

Güneydou Anadolu Bölgesinde terörden zarar gören vatandalarn maduriyetini gidermek amacyla balattklar büyük konut hamlesi kapsamnda Diyarbakr, rnak, Mardin, Hakkari ve ilçelerinde yklan ve tahrip olan binalarn yerine 24 bin 435 yeni konutun inasn baladklarn aktaran Turan, unlar kaydetti:

Terörden dolay nice insanmz evinden, iinden, ailesinden ve hayatndan olmutur. Terör dolaysyla madur olan vatandalarmzn acil ihtiyaçlarn karlamak için bölgeye dönük büyük bir konut hamlesi balattk. Bölgede yeni projeler yapmaya, terör örgütlerinin yakp ykt yerleri yeniden imar ve ina etmeye baladk. Konutlarmzn inas hzla devam ediyor. rnakta ve Diyarbakrda yapmn tamamladmz konutlarmz vatandalarmza teslim ettik. Terör dolaysyla madur olan vatandalarmzn daha iyi ve daha salkl konutlarda oturmalarn salamak için her türlü çabay gösteriyoruz. Bölgede kent kimlii ve merkezi niteliklerle güçlü balar olan, halkmzn beklentilerine yant veren, güçlü fiziki, sosyal altyaps bulunan yeni yerleim alanlar kuruyoruz. Bölgede inaat devam eden projelerimiz vatandalarmzn bütün ihtiyaçlarna cevap verecek.

Ana Sayfaya Git