Borç sorunu var

GÜNEYDOĞU ve Doğu Anadolu'da faaliyet gösteren Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi, Şanlıurfa'da Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olup sulu tarım yapan, 30 bin 600 çiftçiden 16 bin 231’inin borçlarını düzenli ödediği, geri kalanların ise borçlarını çeşitli nedenlerle ödemediğini açıkladı.

Haberler 22.02.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elektrik borçlusu 14 bin 369 çiftçiden 3 bin 653ünün borcunu 2 yldan fazla süredir ödemediklerini belirten Dicle Elektrik yetkilileri yaptklar açklamada Elektrik borcu olanlar, irketten ikayet ederek dikkatleri borçlarna deil, irkete yönlendirmeye çalyor dedi. irketten yaplan açklamada öyle:

Türkiye genelinde tarmsal sulamada kullanlan elektrik enerjisinin yaklak yars Dicle Elektrik Datm bölgesinde kullanlyor. 53 bin kaytl çiftçisi bulunan anlurfa ise, tarmsal sulamada tek bana baz datm bölgelerinin toplam tüketiminden daha fazla enerji tüketiyor. Özelletirmenin gerçekletirildii 2013te tarmsal alanda kullanlan yllk 5 milyar kilowatt elektriin yaklak yüzde 92si kayt d iken, Dicle Elektrik Datm tarafndan gerçekletirilen yatrmlar ve sahada yaplan mücadele sayesinde bu oran her yl sürekli olarak azalyor.

KAçAK AZALDI, BORç SORUNU BALADI

Yatrmlarla enerji kalitesi artarken, borcunu ödeyen çiftçiler daha kaliteli enerji alarak verimini ve kazancn artrd. Dicle Elektrikin kayt d kullanm önleyen teknolojisi ve yatrmlar sayesinde kayt d tüketim yapamayan çiftçiler elektrik borcunu ödememeye balad.

Bölgelerdeki kaytl çiftçilerin yaklak yüzde 50sinin elektrik borçlarn kastl olarak ödemediini ve bu kesimin Dicle Elektrikin tüm çözüm önerilerini de srarla reddettii ifade edilen açklamann devamnda öyle denildi:

Kendilerini medyaya ve topluma sürekli olarak madur gibi lanse etmeye çalan bir çok borçlu çiftçi bu konuda iini düzgün ve sorumlu yapan dier çiftçileri örnek almal. Bir yanda borcunu ödeyen ve sorun yaratmayan yüzde 50lik bir çiftçi kesimi varken, dierlerinin belli bir alg yaratmak üzere girdii çabay iyi niyetli bulmuyoruz.

BORCUNU ÖDEMEYENLERN KAYET MANDAR

anlurfada, elektrik irketinden en çok, ödenmemi elektrik borcu bulunan baz çiftçileri ikayet ediyor. Oysa bu durumdan en fazla elektrik borcunu düzenli ödeyerek sorumluluklarn yerine getiren çiftçiler zarar görüyor. Dicle Elektrik ile hiçbir sorunu bulunmayan çiftçiler, kayt d kullanm veya borç ödememe gibi nedenlerle haklarnn gasp edilmesine müsaade edilmemesini talep ediyor.

BORçLULAR HAKKINDA YASAL SÜREç BALATILACAK

Dicle Elektrik Datm, irketin haklar kadar borcunu düzenli ödeyen müterilerin de hak ve hukukunu korumakta kararl. Yasa ve yönetmeliklerde borçlu elektrik kullanclar hakkndaki hükümler çok açk ve net. Bugüne kadar müterilerimizin madur olmamas için yasa ve yönetmeliklerin bize verdii birçok yetkiyi gerei gibi kullanmadk, esnek davrandk. Ancak gelinen noktada bu yetkilerimizi en etkili biçimde kullanmakta kararlyz. Bu çerçevede borcunu ödemeyen ve ödememekte srar eden abonelerin hem elektrikleri kesilecek, hem de haklarnda gerekli yasal süreçler balatlacaktr. Bunun bir örnei yakn zamanda Mardinde yaand.

Ana Sayfaya Git