Borç yapılandırma yıl sonuna kadar!

TESK, borç yapılandırma başvurusu süresinin yıl sonuna kadar uzatılmasını talep etti

Haberler 06.09.2021 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle uygulanan kstlamalarn kalkmasnn ve yaplandrma süresinin eylül sonuna uzatlmasnn esnafa nefes aldrdn belirterek, Yaplandrma bavuru süresi yl sonuna kadar uzatlmal, taksit ödemeleri de 2022 banda balamal. ifadesini kulland.

Palandöken, yazl açklamasnda, Kovid-19 salgn dolaysyla 1,5 yldr i yeri kapal olan esnafn borçlarn kapatmasnn da ksa zamanda mümkün olmadn bildirdi.

YIL SONUNA KADAR UZATILSIN

Kstlamalarn kalkmasnn ve yaplandrma süresinin eylül sonuna kadar uzatlmasnn esnafa nefes aldrdn vurgulayan Palandöken, Yaplandrma bavuru süresi yl sonuna kadar uzatlmal, taksit ödemeleri de 2022 ylnda balamal. deerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, esnafn, tek borcunun vergi ve SGK primleri olmadn, kapanma döneminde bankalara, tedarikçilere borçlandn, çek ve senetlerini ödeyemediini aktard.

lerin yeni açld bu dönemde hem güncel vergi ve prim hem de yaplandrma borçlarn ödemeye çalmasnn esnaf üzerinde bask yarattn belirten Palandöken, borçlarnn bir ksmn ödeyebilmek için tüm birikimini tüketen esnafn, kalann ksa sürede kapatmasnn mümkün olmadn kaydetti.

Ana Sayfaya Git