"Borca rağmen örnek projeleri hayata geçiriyoruz"

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Gercüş Belediyesince yıkılacak eski maliye lojmanlarının yerine iş yerleri inşa edilecek, ön kısım yeşil alan olarak düzenlenecek.

Haberler 10.05.2017 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Gercü ilçesinde belediye tarafndan eski maliye lojmanlar yklarak, yerine i yerleri ve yeil alan yaplacak.

çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname kapsamnda görevlendirme yaplan Gercü Belediyesi, eski maliye lojmanlarnn ykmn gerçekletirecek. Buraya, 2 bin 560 metrekare alanda 9 i yeri, kafeterya yaplacak, ön ksm da yeil alan olarak düzenlenecek.

Gercü Belediye Bakan Vekili Ünal Koç, yapt açklamada, alann yeniden düzenlenmesi için hazrlanan 1 milyon lira maliyetli proje sayesinde, ilçede 20 kiinin de istihdamnn salanacan belirtti.

Düzenlemenin yl sonuna kadar tamamlanmasnn planlandn bildiren Koç, projenin ilçe merkezine hayat vereceini vurgulad.

BORCA RAMEN PROJELER HAYATA GEçRLYOR

Amaçlarnn ilçeden göçü önleyecek projeleri hayata geçirmek olduuna iaret eden Koç, unlar kaydetti:

Önceki yönetime ait yaklak 8,5 milyon liralk borç olmasna ramen, örnek projeleri hayata geçirebilmenin çabas içindeyiz. Borç olmasna ramen içme suyu ebekesini tamamen deitirmek, yeni açtmz içme suyu kuyularnn bitmesiyle ilçenin su sorununu gidermek, Krkat Göleti mesire alan ile gölete aktlan kanalizasyon suyunun önüne artma tesisi kurmak, okullarmzda ve ilçenin deiik yerlerine hizmete açtmz çocuk parklar ile kadnlarmza açtmz Kadn Kültür Merkezi gibi örnek projeleri hayata geçirebilmek için çaba içindeyiz. Yl sonunda bu projelerimizi tamamlayacaz.

Ana Sayfaya Git