“Borcunu ödeyen çiftçinin blokesi kalkıyor”

Dicle Elektrik, tarımsal sulamada kullandığı elektrik borcunu zamanında ödemediği için yasalara uygun biçimde tarımsal destekleme primlerine bloke konulan çiftçilerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, borcunu ödeyen çiftçilerin blokesinin en kısa sürede kaldırıldığı duyuruldı.

Haberler 20.04.2018 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarmsal destekleme primlerine bloke konulmasyla ilgili basnda yer alan iddialar üzerine açklama yapan Dicle Elektrik, tarmsal sulamada kulland elektrie ait borcunu ödemeyen çiftçilerin bu borcunun tarmsal destekleme priminden kesilmesi uygulamasnn Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanlnn 2017/47 sayl tebliine dayand bildirildi. Sadece anlurfann Viranehir ilçesinde çKS sistemine kaytl olan 4 bin çiftçinin son 2 yldr ödenmeyen elektrik borcunun 150 milyon liraya ulatna yer verilen açklamada, uygulamann sadece borçlu olan çiftçileri kapsad, borcunu ödeyen çiftçilerin ise uygulamadan etkilenmedii kaydedildi.

Ödemek isteyenlerin blokeleri kaldrlyor

Dicle Elektrik tarafndan yaplan açklamada, baz çiftçi örgütlerinin temsilcilerinin blokaj konusunda bilerek veya bilmeyerek basna sorumsuz açklamalar yapt, yasal olan bir uygulamay sanki yasal deilmi gibi göstermeye çaltklarna dikkat çekilerek, öyle denildi:

Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanlnn 2017/47 sayl Tarmsal sulamaya ilikin elektrik borcu bulunan çiftçilere bu borçlar ödeninceye kadar 2017 üretim sezonuna ait fark ödemesi destekleme ödemesi yaplmamasna ilikin uygulama tebliine uygun olarak sadece geçmie ait elektrik borcu bulunan olan çiftçilerin desteklemesine blokaj uygulanmaktadr. Uygulama tamamen yasalara uygun olup, iddia edildii gibi haksz deildir. Blokaj konulan ancak borcunu pein ödeyen çiftçilerin blokelerinin en ksa sürede, borcunun destekleme priminden kesilmesini isteyen çiftçilerin ise virman ilemi nedeniyle azami bir hafta içerisinde kaldrlmaktadr.

Ana Sayfaya Git