Borsa Han kamulaştırılıyor

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesindeki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Haberler 03.03.2021 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Münir Karalolu, merkez Sur ilçesinde bulunan Peynirciler çarsndaki esnafla kahvalt yaparak, çarnn yeni projesiyle ilgili görütü.

Karalolu, burada gazetecilere yapt açklamada, çarda satlan corafi iarete sahip örgülü peynirin kentin tantm için önemli olduunu söyledi.

Zamannda yaplan çarnn kötü görüntüsünden kurtarlmas için Vakflar Bölge Müdürlüünün proje gelitirdiini belirten Karalolu, yeni projeyle ilgili esnafn da görüünü almak için bir araya geldiklerini bildirdi.

Amaçlarnn çada temizlik kurallarna riayet edildii, dardan gelen herkesin mutlaka ziyaret ettii bir mekan oluturmak olduunu dile getiren Karalolu, çarda i yapan esnaf da mutlaka koruyacaklarn dile getirdi.

Karalolu, öyle konutu:

Ortak bir payda oluturacaz, maduriyet oluturmayacaz. Buray da hzl bir ekilde ykp projeye göre yapacaz. u andaki durumdan böyle bir yapya geçmek hangimizi memnun etmez? Bunu el birlii ile inallah yapacaz. Souk hava deposu olan, içerisinde sosyal mekanlarn olduu buraya gelen insanlarn oturup çayn kahvesini içebilecei modern çada bir mekan olsun istiyoruz.

BORSA HANDA KAMULATIRMA LEM BALATILDI

Karalolu, Diyarbakrn önemli mekanlarndan olan tarihi Borsa Handa da incelemelerde bulundu. Borsa Hann yüzde 30unun Vakflar Bölge Müdürlüüne ait olmas nedeniyle restorasyonunun yaplmadn bildiren Karalolu, geçen hafta Diyarbakr milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronatn bu konuyla ilgili çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum ile bir araya geldiini anmsatt.

Bakanln kamulatrma ödeneini geçen hafta gönderdiini dile getiren Karalolu, öyle konutu:

Borsa Handaki kamulatrma ilemlerine baladk. Kamulatrma biter bitmez Borsa Hann da restorasyonunu yapacaz. ehre tarihi bir mekann yeniden geri kazandrm olacaz. Tarihi hanlar tekrar canlandrp ehrin esnafnn hizmetine sunmak istiyoruz.

Daha sonra Karalolu, Gazi Caddesindeki esnaf ziyaret etti.

Ana Sayfaya Git