Borsa ve altın yükseldi, dolar geriledi

Ekonomi ve finans piyasalarına yönelik destek adımlarının peşpeşe gelmesinin pozitif etkilediği piyasalarda, hisse senetleri ve altın fiyatı yükseldi, döviz kurları geriledi.

Haberler 25.03.2020 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Merkez Bankasnn (Fed) dün akam açklad snrsz parasal genileme program sonras dolar dier para birimleri ve emtialar karsnda deer kaybederken, pay piyasalarnda yükseliler yüzde 7ye yaklat. Altnn gram fiyat ise dolar kurundaki gerilemeye karn ons fiyatndaki yükselie paralel deer kazand.

Fedin dün açklad açk uçlu parasal genileme kararnn ardndan bugün Asya borsalaryla balayan pozitif hava, Avrupa ve Türkiyede de karlk buldu.

BORSADAK DENGE

BIST 100 endeksi saat 17.10 itibaryla önceki kapana göre yaklak yüzde 6 deer kazanarak 89.000 puann üzerine çkarken, dolar kuru yüzde 2ye yakn düüle 6,4450ye kadar geriledi.

Altnn gram fiyat ise 336 liray görmesinin ardndan u dakikalarda 332 lira seviyesinde dengelendi.

Analistler, bata Fed olmak üzere tüm merkez bankalarnn yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnn ekonomiye etkilerini hafifletmek için genilemeci admlar attn belirterek, yurt içinde de ekonomi yönetiminin yan sra, kamu ve özel bankalarn da birbiri ardna açklad destekleme paketlerinin hisse senedi piyasasn pozitif etkilediini kaydetti.

Kovid-19 salgnna ilikin haber aknn bundan sonra da piyasalarda dalgalanmalara neden olabileceine dikkati çeken analistler, dolardaki zayflamann piyasalarda risk itahnn artmasn saladn dile getirdi.

Analistler, teknik açdan BIST 100 endeksinin 89.000 üzerinde kalclk salamas durumunda ksa vadeli yükseli trendi içinde hareket edebileceine deinerek, dolar/TLde ise 6,50nin altnda yeni hedefin 6,42 olacan söyledi.

Ana Sayfaya Git