BOTAŞ üç sektörde doğalgaz kısıtlamasını kaldırdı

BOTAŞ tepkiler üzerine ilaç, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri üreten işletmeler için doğalgaz kesinti uygulamasını sonlandırdı.

Haberler 25.01.2022 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin üç büyük doalgaz tedarikçisinden rann teknik arza bildirerek 10 gün süreyle Türkiyeye gaz akn kesmesi sonrasnda BOTAn doalgaz santralleri ve sanayi tesislerine gaz akn azaltma kararnda tepkiler üzerine yeni bir düzenlemeye gidildi. BOTA tarafndan üreticilere gönderilen e-posta ile ilaç, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri üreten iletmeler için doalgaz kesinti uygulamasnn sonlandrld bildirildi.

KISITLAMA KALDIRILDI

BOTA tarafndan sanayi tesislerine gönderilen yazda son günlerde mevsimsel koullardan kaynakl doalgaz tüketiminin artmas ve yurt d arz kaynaklarndan salanan doalgaz kesintisi nedeniyle arz-talep dengesinde baz güçlüklerle karlald belirtilmiti.

Gda sektörü temsilcileri ise elektrik ve gaz kstlamasnn üretim ve tedarik skntsna neden olaca uyarsnda bulunmutu. Türkiye Süt, Et, Gda Sanayicileri ve Üreticileri Birlii (SETBR) Yönetim Kurulu Bakan sa Cokun, doal gaz ve elektrikte yaplacak ksntlarn süt ve et tedarik zincirinde aksamalara sebep olacan belirterek sektörün enerji ksntsndan muaf tutulmasn talep etmiti.

Ana Sayfaya Git