Böyle bir karar danıştayda yok!

Danıştaydan MEB'e mülakatlara ilişkin cevap yazısı "Kamu kurum ve kuruluşlarınca personel alımına ilişkin mülakatlarda, yazılı sınav puanının üç puan altında veya üstünde puan verilebileceğine ilişkin bir Danıştay kararına rastlanmamıştır"

Haberler 07.01.2022 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dantay, Milli Eitim Bakanlnn (MEB) bilgi talebi üzerine, kamu kurum ve kurulularnn personel almna ilikin mülakatlarda, yazl snav puannn üç puan altnda veya üstünde puan verilebileceine ilikin bir karara rastlanmadn bildirdi.

Milli Eitim Bakanl Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüü, Dantaya yaz göndererek, kamu kurum ve kurulularnca personel almna ilikin yaplan sözlü snavlarda yazl snav puannn üç puan altnda veya üstünde puan verilebileceine ilikin Dantay karar bulunup bulunmadn sordu.

DANITAY KARARI YOK

Dantay tarafndan Bakanla gönderilen cevap yazsnda, Kaytlarmzda yaplan detayl inceleme ve aratrmalar neticesinde, kamu kurum ve kurulularnca personel almna ilikin yaplan sözlü snavlarda (mülakatlarda) puanlama yaplrken, yazl snav puannn üç puan altnda veya üç puan üstünde puan verilebileceine ilikin bir Dantay kararna rastlanmamtr. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git