BTS: Mülakatı değil, liyakati esas alın

BTS üyeleri, yazılı sınavdan 100 puan alan sendika üyelerinin mülakat sınavlarında elendiklerine dikkati çekerek, "Mülakatı değil, liyakati esas alın" çağrısı yaptı.

Haberler 08.04.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birleik Tamaclk çalanlar Sendikas (BTS) Diyarbakr ubesi üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollar (TCDD) Tamaclk A..de yaplan mülakatlardaki ayrmcla dair açklama yapt. ube binas önünde yaplan açklamada, Hakszlk deil, adalet istiyoruz pankart açld.

MÜLAKAT DEL LYAKATI ESAS ALIN

BTS ube Bakan Süleyman Bozkurt, güvenli, ekonomik ve ulalabilir bir demiryolu hizmeti için yaz k demeden çaltklarn ifade etti. Bozkurt, Bizler yazl snavlarda 96-98-100 puan alp, mülakatlarda 70 altnda puan verilmek suretiyle saf d braklan nitelikli demiryolcularz dedi. Kendilerinin torpille i bana gelmediklerine dikkati çeken Bozkurt, sendikalarna kar ayrmcla son verilmesini istedi. Mülakat deil, liyakati esas aln diyen Bozkurt, hukuksuz mülakatlara kar açtklar 20 davadan 7sinin idare mahkemeleri kararyla iptal edildiini hatrlatt.

MÜLAKATTA ELEND

Yazl snavda 100 puan alan Yücel Yaarn mülakatta 68 puanla elendiini aktaran Bozkurt, Nasl oluyor da hak ettikleri halde eflik yapamyor? Biz bu yüzden kulaklar sar, gözler kör ve diller ll olmu diyoruz. Yücel Yaar karar, yargya olan basky gözler önüne sermitir. 2 hakimin hukuksuzluk yok dedii yerde bir dier hakim kar oy verip gerekçesinde dier 2 hakimin kararlarnn nasl yok hükmünde olduunu açkça göstermitir. Mülakat davalarnda en son yarg merciine kadar hukuksuzluunuzun takipçisi olacaz ifadelerini kulland. Bozkurt, unlar söyledi: BTS bugüne kadar emek ve hak mücadelesinde, durduu gibi durmaya devam edecek. Üyelerimiz ile dayanma içinde hakszla kar durmaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git