Bu ilçede halka bedava fıstık ve badem bağı verilecek

SİİRT'in Tillo ilçesinde, Belediye tarafından başlatılan proje kapsamında fıstık ve badem bağları oluşturulacak. Ekiplerin 3 yıl boyunca sulayacağı, bakımını yapacağı fıstık ve badem bağlarını, 15'er dönümlük halinde isteyenlere ücretsiz olarak ancak şartlı verecek. 15 dönümlük fıstık ve badem bağına talip olacak çiftçi, 50 yıl boyunca bu işi sürdüreceğini taahhüt etmek zorunda.

Haberler 21.11.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tillo Belediyesi, isizlik orann azaltmak amacyla, ilk 3 yl belediye görevlileri tarafndan baklacak balar 50 yllna ilçe sakinlerine vereceini açklad. Tillo Belediye Bakan dham Aydn, bu proje sayesinde ilçede isizlik orann azaltmay hedeflediklerini belirterek, öyle dedi:

Tillo Belediyesine ara seçim ile geldim ve iki yldan fazladr görevimin bandaym. Belediyemiz 1958 ylnda kuruldu ve u an 2 bin 200 nüfuslu, o günden bugüne ilçe halkna hizmet etmektedir. Ben meclis ile yaptm ilk toplantmda ilçenin sorunlarn meclis üyelerinden yazmasn istedim ve bu sorunlarn çözümü için el birlii ile çalmalarn istedim. Tillo ilçemizin en önemli sorunlarndan biri olan su, alt ve üst yap sorunu çözmek için kollar svadk ve çalmalar yaptk. uan su, alt yap, üst yap sorunumuz kalmad. lçemiz evliyalar ilçesidir ve burada bata brahim Fakirullah Hazretleri ve büyük zatlar bulunmaktadr. lçemizde her yl toplam 400 bine yakn insan geliyor ve burada bulunan büyük zatlar ziyaret ediyorlar. Bu zatlara yaptklar ziyaretten sonra onlar rahat bir nefes alaca park ve bahçeler bulunmuyordu ve bizler bu konudaki eksiklii gidererek ilçemize toplam 20ye yakn park ve bahçe yaptk, daha büyük bir mesire alan da yapyoruz.

DALARI FISTIK VE BADEM BALARINA çEVRECEZ

lçede isizlik orannn had safhada olduunu belirten Bakan Aydn, çok önemli ve farkl bir ey yapacaklarn anlatrken öyle devam etti:

Orman ve Su leri Bakanlnca 5 bin köye 5 bin orman projesi balad. Türkiyede bundan birçok belediyenin haberi yok. Bizim haberimiz oldu. Dedik ki; öyle bir ey var ise tam bize uygun bir proje yapacaz. Burada bu yl 4 bin 200 dönüm üzerinde geçen sene ektiimiz aaçlarla birlikte toplam 150 bin fstk ve badem aac ekmi olacaz. Nereye peki ekeceiz? Dalara ekeceiz, bu dalar fstk ve badem bana çevireceiz. Peki bunlar ne olacak? Buralar hazine arazisi, biz 3 sene bakmlarn bitirdikten sonra Tilloda bu ii yapanlara datacaz. Bunu da kura ile datacaz ve herkese 15 dönümlük fstk balar datacaz. vatandamza balk tutmay, emek harcamasn alyacaz. Bizim vereceimiz baa girsin, emeini harcasn 50 yl bakm karlnda ürünlerini yemi olacaktr. Bu çok önemli bir ey. Burada demek ki herkes i sahibi olacaktr. Her eve 15 dönüm bir ba vereceiz ve bunlar çok önemli büyük projelerdir. Bu proje bizi huzura görecektir. Bunlar yaparken çok ciddi eletiriler aldk. Onlar eletirecek biz hizmet etmeye devam edeceiz.

Tilloda tarm ile uraan Hayrettin Beydoan, projenin kendisini umutlandrdn belirterek, bu konuda kendilerine verilecek destekten umutlandn anlatrken, lçede bulunan vatandalarn geçim kaynaklar hayvanclk ve çiftçiliktir. Tillo Belediyesi ilçede bulunan çiftçilere fstk ve badem ba vermeyi hedefliyor. Bu bizim için büyük bir geçim kayna olacaktr dedi.

brahim Fakirullah Hazretleri Mahallesi Muhtar Muhammet Toprak da 3 yl sonra balayacak projenin ilçe genelinde imdiden heyecan yarattn belirterek, Bakanmz burada fstkçlk ile ilgili bir proje balatt. Bu projede Belediyemiz 3 yl sonunda bizlere Tillo halkna 15 dönümlük bir ba verecektir. Bu proje gerçekleir ise isizliin konusunda ilçemize çok ey deiecektir ve çiftöliin çtas bu konuda yükselecektir. Memleketimizde ve ilçemizde en büyük sorun isizliktir. lçemizde bu proje gerçekleir ve hayata geçirilirse ilçemizde isiz gençler büyük katk salayacaktr.

Ana Sayfaya Git