Bu yıl zam yok...

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, faizlerin düşeceğini söyleyip bankaları uyardı. Bakan ayrıca bu yıl kamu ürünlerine zam yapılmayacağını duyurdu.

Haberler 28.04.2017 - 08:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yardmcs Nurettin Canikli, referandumdan sonra ana konu olarak ekonomiye odaklandklarn belirterek, Üretim Reform Paketi ile ilgili teknik çalmalar tamamladklarn söyledi. Paketin, sanayiciye minimum maliyet salayacan söyleyen Canikli, faizlerin de gelecek günlerde düeceini belirtti. Yüzde 14lere çkan mevduat faiziyle ilgili de Canikli, Bankalar mevduat yarna girdi. Bu doru deil, takip edeceiz dedi.

BU YIL ZAM YOK

Enflasyon, faiz ve isizlik rakamlarn ylsonuna kadar tek haneye çekeceklerini ifade eden Nurettin Canikli unlar söyledi:

Bu yl içerisinde kamu ürünlerine zam yaplmayacak. Ayrca hem finansman çeitliliini artrmak hem de yeni fon kayna yaratmak amacyla yeni bir enstrüman üzerinde çalyoruz. Bunun ismine banka senedi dedik. Böylece bankalar, varlklarn menkul kymet olarak ihraç edip para bulabilecek.

10 YIL ÖDEMESZ 34 YIL VADE

Uzun vadeli finansman ihtiyacnn Varlk Fonundan karlanacan dile getiren Canikli, Fon çerçevesinde görütüümüz finansman paketinin vadesi, 10 yl ödemesiz 34 yl. çok daha uzun vadeli, daha düük maliyetle finansman salayacaz. Hedef, cari aç yüzde 3ün altna çekmek. Kalknma bankalarndan beklenen uzun vadeli, ucuz, kolay eriilebilir finansman ihtiyacn fon ile gerçekletireceiz dedi.

VARLIK FONU NEDR?

Babakanla bal, ana faaliyet konusu fonlarn kurulmas ve yönetimi olan Türkiye Varlk Fonu Yönetimi A, sermaye piyasalarnda araç çeitlilii ve derinliine katk salamak, yurt içinde kamuya ait varlklar ekonomiye kazandrmak, d kaynak temin etmek, stratejik, büyük ölçekli yatrmlara itirak etmek için Türkiye Varlk Fonu ve bu fona bal alt fonlar kurmak ve yönetmek üzere geçen yl 26 Austosta kuruldu.

KMLER YÖNETECEK?

Özelletirme daresi Bakan Mehmet Bostan, Türkiye Varlk Fonu Yönetimi A Genel Müdürlüüne ve Yönetim Kurulu Bakanlna atanrken, yönetim kurulu üyeliklerine Yiit Bulut, Kerem Alkin, Himmet Karada ve Oral Erdoan getirildi.

Amac: Babakanla bal, ana faaliyet konusu fonlarn kurulmas ve yönetimi olan, sermaye piyasalarnda araç çeitlilii ve derinliine katk salamak, yurt içinde kamuya ait varlklar ekonomiye kazandrmak, d kaynak temin etmek, stratejik, büyük ölçekli yatrmlara itirak etmek için Türkiye Varlk Fonu ve bu fona bal alt fonlar kurmak ve yönetmek üzere Türkiye Varlk Fonu Yönetimi Anonim irketi kuruldu.

Ana Sayfaya Git