Buğday hasadı

Buğday hasadı Diyarbakırlı çiftçinin yüzünü güldürdü

Haberler 01.07.2018 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

- Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdür Vekili Korkutan:

- Buday rekoltesi beklentileri karlad. Bu yl 1 milyon ton ve 1 milyon 150 bin ton arasnda bir rekolte bekliyoruz

- çiftçi Hamza Koç:

- imdi emeimizin karln almann mutluluunu ve heyecann yayoruz

DYARBAKIR - Diyarbakrda buday hasad çiftçinin yüzünü güldürdü.

Diyarbakr Gda Tarm ve Hayvanclk Müdür Vekili Mustafa Korkutan, kentte sulu tarm arazilerinde verim kayb bulunmadn, çiftçilerin aldklar üründen memnun olduunu söyledi.

Kentte 3 milyon 400 bin dekarlk alanda buday ekimi yapldn kaydeden Korkutan, Buday rekoltesi beklentileri karlad. Bu yl 1 milyon ton ve 1 milyon 150 bin ton arasnda bir rekolte bekliyoruz. dedi.

Gda Tarm ve Hayvanclk Bismil lçe Müdürü Remzi çekiç de ilçede buday hasadnn baladn, rekoltede ortalamaya yaklatklarn belirtti.

BUDAY HASADI

Temmuz aynn ilk haftasna kadar buday hasadnn devam edeceini bildiren çekiç, Bakanln çiftçiye yönelik desteklerinin süreceini, çiftçilere verilen bütün desteklerin ödemesinin yapldn söyledi.

Bismilde çiftçilik yapan Hamza Koç da buday ekiminin yapld tarlalarda dekar bana ortalama verimin 450-500 kilogram olduunu kaydetti.

Kasm aynda ekim yaptklarn dile getiren Koç, 40 dereceye varan scaklkta buday hasad yapyoruz. imdi emeimizin karln almann mutluluunu ve heyecann yayoruz. Sulama için de barajlarn tamamlanmas iyi olacak. Bu barajlardan istifade edebilirsek, hem biz hem de devlet kazanacak. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git