Buğday'da Taban Fiyat Bin 50 Lira!

Başbakan Binali Yıldırım "(Hububat alım fiyatlarında taban fiyat düzenlemesi) Bu sene bu fiyatı tekrar gözden geçirdik. (Ton başına) 1050 liraya çıkardık. Geçen sene 940 liraydı. Bu sene 1050 lira olacak. Yüzde 12 artış. Allah bin bereket versin, çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun"

Haberler 13.05.2018 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, hububat alm fiyatlarnda taban fiyat düzenlemesine ilikin, Bu sene bu fiyat tekrar gözden geçirdik. (Ton bana) 1050 liraya çkardk. Geçen sene 940 lirayd. Bu sene 1050 lira olacak. Yüzde 12 art. Allah bin bereket versin, çiftçilerimize hayrl uurlu olsun. dedi.

Yldrm, Akyazdaki 10 Adet Krsal Kalknma Projesi Toplu Açl ve 250 bin Düve Projesi lk Teslim Törenindeki konumasnda, 15 Temmuz gibi bir ihaneti yaamasna ramen Türkiyenin sadece yurt içinde vatandan güvenliini salamakla kalmadn, dardan gelecek tehditleri de bertaraf edecek kararlar aldn, tehlike ve tehdidi ülke topraklarna gelmeden durdurduunu ifade etti.

Ülkesinin snrlar dnda operasyon yapan snrl sayda ülkenin bulunduunu, bunlardan birisinin de Türkiye olduunun altn çizen Babakan Yldrm, öyle konutu:

Türkiyenin bu gücü, bu kararll bazlarn rahatsz ediyor. Bu çok açk bir ey. Yani PKKnn kuzenleri, yeenleri PYD/YPG ne ii var Suriyede? Amerika bunlarla niye i tutuyor? Amerika gibi büyük bir ülkeye bu yakr m? Müttefikimiz olan, NATOda ortamz olan bu ülke maalesef bunu yapyor. Burada o terör çemberini, er kuan biz yok etmekte kararlyz. Afrinde yaptk, Cerablusta yaptk, El Babda yaptk, baka nerede olursa olsun yaparz. Bizim için milletimizin güvenlii, kardelii ve toprak bütünlüümüz her eyin önünde gelir. Öyle bir milletiz ki tarih boyunca hiç boyunduruk altna girmemiiz. stilalar, savalar olmu, asla esaret olmam. Esarete katiyen yol vermeyen bir medeniyetimiz, geçmiimiz var, o yüzden de Türkiyeye ramen bu bölgede kimse yanl hesap yapmasn.

Kendisinin Erzincanllarn bir kardei ve bu topraklarn bir evlad olduunu hatrlatan Yldrm, bu topraklarda yenilen ekmein, içilen suyun tadn da iyi bildiini söyledi.

Bu topran insann ne kadar fedakar, ne kadar vefakar, ne kadar yiit olduunu çok iyi bildiini dile getiren Binali Yldrm, Bu topraklarda dünyaya gözümü açtm, sonra okudum, mühendis oldum, ardndan da ülkeme hizmet için birçok alanda görev yaptm ve siyasete atldm. Allaha ükür imdiden tarihe geçmi liderimiz Recep Tayyip Erdoan ile yol arkadaln Mevlam bana nasip etti. Bu yol arkadalyla beraber de ülkemize, ehrimize çok güzel hizmetler kazandrdk. Bunun için Mevlama sonsuz ükürler ediyorum. ifadesini kulland.

- Memleketim için bir Ali deil, bin Ali feda olsun

Anayasa deiikliini yaparken bazen karlat insanlarn, Sana ayoruz. Kendi koltuunu ortadan kaldrmak için bu kadar gayret eden baka bir adam görmedik. dediini aktaran Yldrm, bunun üzerine, Memleketim için bir Ali deil, bin Ali feda olsun. Memleketimizden, bayramzdan, bamszlmzdan daha deerli ey yok. nanarak yaptk. dediini kaydetti.

Babakan Yldrm, 15 Temmuzdaki o karanlk geceyi çok iyi bildiini, nelerin yaandn, bu ülkenin bana nasl büyük bir tehdidin gelebileceini o gece Cumhurbakan Erdoan ile kendisinin de bizzat yaayarak gördüünü söyledi.

Sadece Türkiye Cumhuriyeti tarihinde deil dünya tarihinde de görülmemi bir ii baardklarna dikkati çeken Yldrm, sözlerini öyle sürdürdü:

Milletin silahn, tankn, topunu, uçan gasbeden alçaklara kar milletin iman vard, gösü vard, yürei vard. Yüreini ortaya koydu, gösünü siper etti, ay yldzl bayra indirmedi, ezanlar dindirtmedi ve alçaklara hak ettikleri dersi verdik. imdi bir daha bugünleri yaamamak için inallah 24 Haziranda bu baary yapacanz seçimlerle taçlandryoruz. Yaplacak seçimlerin ülkemize, milletimize hayrl olmasn diliyorum.

- çiftçilere hububat alm fiyat müjdesi

Binali Yldrm, memleketi Erzincandan çiftçilere, vatandalara da bir müjdesi olduunu söyledi.

Erzincana gelirken Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba ile buday alm fiyat denilen hububat almlarna ilikin konuyu konutuklarn belirten Yldrm, öyle devam etti:

Buday alm fiyatlar her sene destekleniyor. Bu sene mevsim artlarndan dolay hasat biraz erken balad. Malum kuraklk vard ama imdi son haftalarda iyi bir yamur, bereket var. Dolaysyla Toprak Mahsulleri Ofisi çalmasn yapt, Tarm Bakanlmz çalmasn yapt. Geçen sene ton bana 940 lira fiyat veriyorduk. Bunlar referans fiyat. Niye bu fiyata ihtiyaç var? çünkü araclar, tefeciler gelip ölü parasna almak istiyorlar. Bir referans fiyat olmaynca geliyor, 700 liradan verirsen alaym diyor. Olur mu kardeim, maliyeti kurtarmyor, nasl olacak? te burada Ofis, çiftçinin dostu devreye giriyor. Burada bir referans fiyat, vatandan, çiftçinin emeinin, aln terinin zayi olmamas için bir sigorta. Bütün buday, arpay, yulaf alacak deil devlet. Devlet sadece diyor ki; Bu fiyattan aa düerse ben devreye girerim ve çiftçimi madur ettirmem, alrm. Piyasadan aldm zaman da sen alacak mal bulamazsn, mecburen fiyat normal olmas gereken fiyat verirsin. Böyle bir fiyat. Bu sene bu fiyat tekrar gözden geçirdik. 1050 liraya çkardk. Geçen sene 940 lirayd. Bu sene 1050 lira olacak. Yüzde 12 art. Allah bin bereket versin, çiftçilerimize hayrl uurlu olsun.

Babakan Yldrm, bu konu üzerine ilavelerin de bulunduunu belirterek, Yüzde 6ya kadar kalitesine göre hububatn, ilave prim ödenecek. Onu da koyduumuz zaman rakam 1110 liraya geliyor. Ayrca, ton bana 145 lira prim, mazot, gübre, sertifikal tohum destei de ilave edildiinde 1200 liraya kadar bu rakam çkabiliyor. açklamasnda bulundu.

- Lisansl depoculuk için hazrlklar bitti

Bunlarn yan sra lisansl depoculuk sistemini hayata geçirdiklerini ifade eden Yldrm, unlar kaydetti:

Bunun da bütün hazrlklar bitti. Birçok yerde Tarm Bakanl bu depolar yaptryor. Bu aslnda tarmda bir devrimdir. Bugün ürün çkt, tarladan kaldrdn, ambara koydun. Koyamadn ne olacak? çürüyecek, çillenecek. Mesela bu yl fiyat iyi deil, getireceksin, lisansl depolara koyacaksn, oradan istediin zaman, fiyat oluunca sat. Bu da yeni bir uygulama. Lisanl depoculukla tarm piyasasnda salanacak istikrar, nihayetinde topyekun 81 milyon vatandamz bundan istifade edecek.

Binali Yldrm, yeni haslat döneminin ülkeye, çiftçiye, millete hayrl, uurlu olmasn diledi.

Törene, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba, Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, Salk Bakan Ahmet Demircan, Erzincan Valisi Ali Arslanta ile çiftçiler ve vatandalar katld.

Yldrm, konumasnn ardndan 10 adet krsal kalknma projesinin toplu açln yapt, ayrca 250 bin düve projesinin de ilk teslimini gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git